Bağdat’ta hastane yangını: 82 ölü

Dünya Haberleri —

.

.

  • Irak’ın başkenti Bağdat’da koronavirüs hastalarının tedavi edildiği hastanede çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 82'ye yükseldi.

 

Bağdat’ta çoğunlukla koronavirüs hastalarının tedavi edildiği İbn el Hatib hastanesinin büyük bölümü dün gece saatlerinde alevler arasında kaldı.  

Yoğun bakım ünitelerinde çıkan yangında az 82 kişinin hayatını kaybettiği, 110  kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Güvenlik ve sağlık kaynaklarına göre, güvenli koşullarda muhafaza edilmeyen oksijen tüpleri yangının çıkmasına neden oldu. Alevler daha sonra hastanenin tüm katlarına yayıldı.

Yangına ilişkin soruşturma başlatılırken, hükümet 200’ü aşkın hastayı kurtardıklarını açıkladı ancak ölü ve yaralılar konusunda net bilanço paylaşmadı.

Yangının ihmalden kaynaklandığı tahmin ediliyor. Hükümete bağlı insan hakları komisyonu, hastalara karşı suç işlendiğini belirtere Sağlık Bakanı Hasan El Tamimi’nin görevden alınmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Parlamento Başkanı Muhammed El Halbusi de soruşturma talep etti. Başbakan Mustafa Kazımi soruşturma başlatıldığını duyurdu ve 24 saat içerisinde sonuç istediğini belirtti. Kazımi bununla birlikte Bağdat’ın doğu sektörü sağlık sorumlusu, hastane müdür ve güvenlik sorumluları ve teknik bakım sorunlularını görevlerini askıya aldı. 

Ülkede yaşamını yitirenler için üç günlük yas ilan edildi.

BAĞDAT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.