
14 gözaltı
İstanbul'da dün sabah yapılan ev baskınlarında ise çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 14 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde tutulan kişilerin yasadışı gösterilere katılmak ile suçlandığı öğrenildi.
İzmir'den Ağrı'ya
Türk medyası, İzmir'de ise "KCK'nin kadın kolu sorumlusu" olduğu iddia edilen 45 yaşındaki R.Ç'nin gözaltına alındığını yazdı. İzmir'de yakalanan kadının soruşturmanın yürütüldüğü Ağrı'ya gönderildiği belirtildi.
Ağrı ve ilçelerinde hafta sonu yapılan operasyonda BDP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alınmıştı. Doğubeyazıt Belediye Meclis üyesi Aydın Alkan ve Burhan Karatay, Makbule Andiç, Adem Şahin, Adem Kaya, Ferhat Tanrıkulu ve Metin Yaşik polis sorguları ardından dün Adliyeye sevk edildi.
Antep'de 5 BDP'li
Antep'te dün sabah birçok eve yapılan eş zamanlı baskında 5 BDP yöneticisi gözaltına alındı. BDP Antep İl Yöneticisi Şemsettin Kaya, BDP Şahinbey İlçe Yöneticisi Müslüm Durmaz, BDP eski İl Yöneticisi Hasan Yılmaz ve Mehmet Kutuz ile ismi öğrenilmeyen bir yönetici Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Antep'de 30 Kasım'da 14 kişi 'KCK soruşturması' kapsamında tutuklanmıştı.
2 kardeş, 1 bidon gözaltına
Urfa'da ise BDP'nin düzenlediği eylem ve etkinliklere katılan Enes ve Mehmet D. isimli kardeşler gözaltına alındı. Polisler, çocuklar ile bir bidonu da 'motolofkokteyli hazırlayabilirler' şüphesiyle beraberinde götürdü.
DİHA/HABER EKİBİ