Yunanistan'da para çekme limitinde esnekliğe gidiliyor. Daha önce günde 60 Euro ile sınırlanan nakit miktarı yerine, haftalık 420 Euro bir defada çekilebilecek.
Bankalar çek ödemesi yapmayacak, sadece çekle hesaba para yatırmak mümkün olacak. Yeni hesap açılmasında ya da uzun zamandır dokunulmamış hesapların canlandırılmasında da kısıtlamalar olacak.
Dünkü gelişme ile ilgili Financial Times gazetesi, Yunanistan'da banka şubelerinde güvenlik önlemlerinin artırılacağını ve çalışma saatlerinin uzatılacağını yazdı.
Gazete, Yunanistan'da, Euro Bölgesi'nden muhtemel çıkış ya da bankacılık sektörünün çökebileceği korkusu nedeniyle Ekim ayından bu yana bankalardan çekilen para miktarının 35 milyar Euro'dan fazla olduğunu hatırlattı.
Öte yandan AP Ajansı, Yunanistan'da KDV'nin yüzde 13'ten yüzde 23'e yükselmesiyle bazı etler ve zeytinyağı dışındaki bazı yağlarla, kakao, sirke, tuz, odun, gübre, böcek ilaçları gibi çok çeşitli besin ve tüketim maddelerinin fiyatlarının arttığını duyurdu.
KDV artışı, lokanta ve kafelerle, taksileri, dershaneleri, yabancı dil okullarını, bilgisayar okullarını da etkileyecek. Kamu ulaşımı fiyatlarının ise gelecek ayın başında artırılması bekleniyor.
ATİNA