Banksy hapishaneyi istiyor

Kültür/Sanat Haberleri —

  • Dünyanın en tanınan sokak sanatçılarından Banksy, bir zamanlar Oscar Wilde'ın tutulduğu Reading Hapishanesi'ni bir sanat mekanına dönüştürmek istiyor. Banksy, parayı toplayabilmek için cezaevi duvarına yaptığı eseri satacağını ifade etti.

 

Banksy, “Oscar Wilde'ı mahveden yeri sanat sığınağına dönüştürmek o kadar mükemmel bir iş olur ki! Bunu yapmak zorundayız" dedi.

Adalet Bakanlığı ise “Teklifler için son tarih geçti. Halihazırda elimizdeki teklifleri değerlendireceğiz" dedi.

Bu duvarı boyayacağım

Banksy'nin bir sözcüsü BBC'ye verdiği demeçte, satın alma vaadinin hayata geçirilmesinin, Adalet Bakanlığı'na bağlı olduğunu söyledi. Sokak sanatçısı şöyle konuştu: "Hapishanenin yanından geçen bir troleybüse binene kadar Reading'e çok az ilgim vardı. Bir kasabanın ortasında kesintisiz 500 m uzunluğunda üzerine çizim yapılabilir bir yüzey bulmak nadirdir; yakından bakmak için yanımdaki yolcunun neredeyse tepesine çıktım. Daha ne olduğunu anlamadan kendi kendime ben bu duvarı boyayacağım diye söz verdim. Onu mahveden yeri bir sanat sığınağına dönüştürmek o kadar mükemmel hissettiriyor ki! Bunu yapmak zorundayız."

Hollywood aktörleri Sir Kenneth Branagh, Kate Winslet, Natalie Dormer ve Dame Judi Dench, Banksy’nin kampanyasına destek veren yıldız sanatçılar arasında.

Hapishaneden kaçış

Banksy, bu yılın başlarında, Oscar Wilde'a benzeyen bir tutsağı daktiloya bağlı çarşaflardan yapılmış bir iple kaçarken gösteren sanat eserinin arkasında kendisinin olduğunu doğrulamıştı.

 

Oscar Wilde, Lord Alfred Douglas ile ilişkisi ortaya çıkınca yargılanıp hüküm giymişti. Hapishane, 1895 ve 1897 yılları arasında Wilde'a ev sahipliği yaptı ve orada kaldığı süre, Victoria ceza sisteminin acımasızlığını yansıtan şiiri Ballad of Reading Gaol ile ölümsüzleştirildi.

LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.