Barzani Vakfı tecavüzcüyü koruyor!

Kadın Haberleri —

Barzani Vakfı

Barzani Vakfı

  • Efrîn'de Muhammed Farid İbn Akaş (40) isimli dişçi, yanında çalışan 10 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etti. Adli tıp doktoru çocuğun 3 kez tecavüze uğradığını belirtti. Olayda dikkat çeken nokta ise kızın ailesi tarafından mahkemeye verilen dişçinin dosyasının Barzani vakfına (BCF) bağlı kişiler tarafından kapatılmak istenmesi.

Türk devleti ve çete gruplarının 2018 yılında Efrîn’i işgal etmesiyle kadın ve kız çocukları için hayat kabusa döndü. Kadın cinayetleri, tecavüz, taciz ve kaçırma suçlarına her gün bir yenisi eklenirken, faillerden hesap sorulmaması ve uluslararası sessizlik yeni suçların önünü açıyor.

Rojava Gündemi’nde yer alan habere göre, Efrîn'de Muhammed Farid İbn Akaş (40) isimli dişçi, yanında çalışan 10 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etti. Adli tıp doktoru çocuğun 3 kez tecavüze uğradığını belirtti.

Olayda dikkat çeken nokta ise kızın ailesi tarafından mahkemeye verilen dişçinin dosyasının Barzani vakfına (BCF) bağlı kişiler tarafından kapatılmak istenmesi.

Askeri polis komutanı Al-Ator lakaplı Ahmed Camal Kabso, Barzani vakfından ilk ödeme olarak 150.000 dolar rüşvet aldıktan sonra suçlu Muhammed Akaş'ı beraat ettirmeye çalışıyor.

Bu durumu belgeleyen WhatsApp yazışmaları da ortaya çıktı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.