Başbakan Kazımi'nin evine saldırı

Dünya Haberleri —

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi

  • Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, başkent Bağdat'taki evine patlayıcı yüklenmiş insansız hava araçlarıyla yapılan saldırıdan yara almadan kurtuldu. Kazımi, saldırıdan sonra güvenlik toplantısına başkanlık etti.

Üzerinde patlayıcılar ve bomba yüklenmiş bir insansız hava aracı (drone) Kazımi'nin yaşadığı Bağdat'ta yüksek güvenlikli Yeşil Bölge'de bulunan binaya çarparak patlamaya yol açtı. Saldırıda 6 koruma görevlisi yaralandı. Devlet kaynakları, saldırıda üç drone kullanılmak istendiğini; Dicle Nehri üzerindeki Cumhuriyet Köprüsü'nden gönderilen dronelardan ikisinin havada vurularak düşürüldüğünü açıkladı.

Irak'taki haber kanallarında paylaşılan görüntülerde, başbakanlık konutunun bazı bölümlerinin zarar gördüğü görülüyor. Binanın otoparkında bulunan bir zırhlı araç da saldırıda zarar gördü. Patlayıcı taşıyan insansız hava aracının parçaları, güvenlik güçlerince toplanarak incelemeye başlandı. Reuters’e konuşan bir güvenlik yetkilisi, "Saldırıyı kimin düzenlediğini şimdiden söylemek için erken. İstihbarat raporlarımızı inceliyoruz ve soruşturmanın ilk sonuçlarının çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Saldırı, ABD ve BM başta olmak üzere onlarca devlet tarafından kınandı. Saldırı, Irak'ta 10 Ekim'de yapılan seçim sonuçlarına yönelik geniş çaplı protesto gösterilerinin ardından geldi. Polis, gösterilere sert şekilde müdahale etmiş; 100'den fazla kişi yaralanmıştı.

BAĞDAT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.