BDP önceki gün Eşbaşkanı Gültan Kışanak Başkanlığı’nda Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) topladı. Son siyasal gelişmelerin ele alındığı toplantıda alınan kararlar dün yazılı açıklamayla duyuruldu. Açıklamada, „Toplantıda, Hükümetin Kürt sorununun çözümünde adım atmak bir yana, baskı ve şiddet politikasını arttırarak sürdürdüğü saptanarak, halkımızın özgürlük mücadelesindeki kararlılığının yol göstericiliğiyle önümüzdeki sürecin daha çok örgütlülük, daha çok mücadele yaklaşımıyla yürütülmesi gerektiği kararlaştırıldı“ denildi.

Halkla buluşacağız
BDP, „Halkımızla yeniden buluşmak için BDP ve DTK Eşbaşkanlarının katılımıyla Cizre, Mersin, Doğubayazıt ve Suruç’ta mitingler, 20-22 Nisan tarihleri arasında da milletvekillerinin katılımıyla Silopi, Nusaybin, Kızıltepe, Suruç, Tatvan, Iğdır, Muş, Erciş, Batman, Bağlar, Antep ve Patnos’ta halk toplantıları düzenlenecek“ açıklamasında bulundu.
BDP, dünya işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı „Newroz ruhuyla 1 Mayıs’ta alanlara“ şiarıyla meydanlarda kutlayacağını da duyurdu.

Açlık grevleri öncelik
Cezaevlerinde 15 Şubat’tan itibaren devam eden açlık grevlerinin de öncelikleri olduğunu kaydeden BDP, „Açlık grevcilerinin yaşaması, taleplerinin görünür kılınması ve gerçekleşmesi, kamuoyunda duyarlılık yaratmak, cezaevlerinin koşullarının iyileştirilmesi için var gücüyle çalışacağız“ dedi.
KCK operasyonları teşhir edilecek
14 Nisan 2009’da başlayan siyasi soykırım operasyonlarının tüm hızıyla sürdüğüne işaret eden BDP, „Henüz bundan 3 yıl önce tutuklanan arkadaşlarımızın bile savunması alınmış değil. BDP, siyasi soykırım operasyonlarını teşhir etmeye devam edecek. Parti faaliyetlerini 7 bin arkadaşımız da yanımızdaymış gibi, onların eksikliğini hissettirmeden sürdürecek“ dedi.

ANKARA