
Gözaltı operasyonları dün Amed, Adana, Siverek, Kars, Hakkari ve Varto'da ev baskınları ile devam etti. Kars ve ilçeleri Selim, Kağızman ile Digor'da dün sabaha karşı düzenlenen baskınlarda Digor Belediye Eşbaşkanı Şengül Erkmen, Belediye Meclis Üyesi Güldane Kılıç, Digor HDP İlçe Eşbaşkanı Öner Buldu'nun aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Adana ve Urfa'da 21 kişi
Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Ova, Onur, Uçak ile Yüreğir ilçesine bağlı Anadolu ve 19 Mayıs mahallerinde düzenlenen baskınlarda 3'ü çocuk 8 kişi, Siverek'te 13 kişi gözaltına alındı.
Muş'un Varto ilçesine bağlı Sazlıca (Qerqerut) köyünde Mehmet Kılıç, ilçe merkezinde ise Mehmet Kapçak, Amed'de Nevzat Sertaç Özgen, Hakkari ve Van'ın Gevaş ilçesinde 4 kişi, Şırnak ve Cizre'de 6 kişi gözaltına alındı.
Edirne'de ise genel seçimlerde HDP'nin milletvekili adayı olan Sedat Zımba, HDP il yöneticisi Beşir Bekle ve Baran Bekle gözaltına alındı.
6 ilde 26 kişi
Kırklar Dağı projesinde usulsüzlük yapılarak PKK'ye para aktarıldığı gerekçesiyle 6 ilde düzenlenen operasyonlarda ise aralarında Sur Belediyesi Eski başkanı Abdullah Demirbaş'ın da bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, 26 Temmuz'da DBP belediye eşbaşkanlarıyla yapılan toplantı ardından belediyelere yönelik de baskıların olacağına dikkat çekmiş, "Başlayan savaş konsepti ile belediyelerimize bir teftiş programı çıkarılmıştır. Bu teftişle bunun üzerinden belediyelerimizi yolsuzlukla karalamak istiyorlar" demişti.
HABER MERKEZİ