400'ü aşkın Kürdistanlı'nın katıldığı yeni dernek açılışında kadınlar zılgıtlar eşliğinde kurdeleyi kesti. Ardından ise Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile etkinlik programı başladı.
Dernek adına yapılan konuşmada, "Bildiğiniz gibi yaşadığımız ilçede dernek çalışmaları mevcuttu ve geçen yıl başvuru yapılmıştı. Fakat bugün siz değerli dostlarla beraber resmiyete kavuştu. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Özgürlüğe doğru adım atarken Kürt halkının üzerine düşen sorumluların yerine getirmesiyle dahada başarılı olacaktır. Bu anlamda tüm yurtseverleri derneğimizi yaşamaya ve yaşatmaya davet ediyoruz" denildi.

Dernekler birer akademi yeri olmalı

Yapılan açıklama sonrası YEK-KOM yöneticilerinden Bahaddin Doğan, dernek için logo dizayn eden iki Kürt gencine hediyelerini vererek yeni kurulan dernek üzerine bir konuşma yaptı. Derneklerin birer akademi gibi işlemesi gerektiğini söyleyen Doğan, "Derneklerin açılması kolaydır, fakat içinin doldurulması zordur. Kurulan derneklerimizin içi sosyal ve kültürel projelerle doldurulması lazım. Bu derneğimizin kadınların, gençlerin ve toplumumuzun her kesimini temsili olmasını ümit ediyorum" dedi. Doğan, konuşmasının sonunda Bensheim şehrinde yaşayan Kürdistanlılara başarılar diledi. Etkinliğin devamında Heppenheim Kültür Grubu yer aldı. Etkinlik söylenen hareketli şarkılarla ve halaylara son buldu.
Kurdische Gemeinde Bergstrasse e.V. ismini alan dernek Neuhofstrasse 13 a, 64625 adresinde bulunuyor.


ŞERVAN UCAL/BENSHEIM