Berlin'de çifte protesto

Kadın Haberleri —

.

.

  • Almanya'nın başkenti Berlin'de yarın Jîna Amînî için organize edilecek yürüyüşte Kürdistan'da yasaklı kimyasal silahlar ile katledilen 17 şehit için de yürünecek. 

İran’da ahlak polisi tarafından katledilen Jîna Amînî için Berlin’de 22 Ekim Cumartesi günü kentteki İranlı, Alman, Kürt vs. farklı örgüt ve kurumların da katılımıyla merkezi bir eylem organize edilecek. Yürüyüşte yerlerini alacaklarını belirten FED-KURD Eşbaşkanı Nistiman Tarhan, “İşgal altındaki 4 parça Kürdistan topraklarında yüzyıllardır Kürt katliamları ile karşı karşıyayız. Bu katliamlardan en fazla etkilenen ise kadınlar. Katledilenler kadınlar olduğu gibi ön saflarda da kadınlar var. Süleymaniye’de katledilen Jineolojî Araştırma Merkezi üyesi Nagihan Akarsel de bunlardan biriydi” diyerek, tüm katliamlara karşı ayakta olacaklarını söyledi. 

Yürüyüşe kimyasal silahlar ile katledilen özgürlük savaşçıların fotoğraflarıyla katılacaklarını söyleyen Tarhan, “Kürt kadınları olarak bulunduğumuz her alanda kendi renklerimiz ile sokaklarda olacağız” dedi. Tarhan, yarın saat 15:00'te Große Stern 10557 Berlin’de başlayacak yürüyüşe kadınlar başta olmak üzere tüm Kürdistanlıları katılmaya çağırdı. 

BERLİN 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.