Berlinale başladı

Kültür/Sanat Haberleri —

BERLINALE

BERLINALE

  • Dünyanın en önemli film festivallerinden Berlinale'nin halk gösterimleri, bu yıl salgın sebebiyle yaz ayına kaydırıldı. 

Dünyanın en önemli film festivallerinden Berlinale'nin halk gösterimleri, bu yıl salgın sebebiyle yaz ayına kaydırıldı. Festival önceki gün başladı ve 20 Haziran'a kadar devam edecek. 

 

Koronavirüs salgını nedeniyle 71'inci Uluslararası Berlin Film Festivali iki ayrı program halinde düzenlendi. Avrupa Film Pazarı'nın tamamen iptal edilmemesi için Mart ayında gerçekleştirilen festivalin ilk bölümü, sadece film endüstrisi ve basın mensuplarına açıktı. Ancak 9-20 Haziran tarihleri arasında yapılan Yaz Özel programı ile Berlinale'nin 126 filmi sinemaseverle buluşacak.

Deutsche Welle’den Elizabeth Grenier’ın haberine göre Berlinale kapsamındaki filmlerin gösterimi Berlin'deki 16 açık hava sinemasında yapılıyor. Festivalin merkezi ve kırmızı halının serildiği yer, Berlin'in Müzeler Adası'nda özel olarak oluşturulan bir açık hava sineması. Sinemanın arka planda görülebilen Televizyon Kulesi ve Berlin Katedrali gibi şehrin simge yapıları da bu yılki festivalin özel atmosferine katkıda bulunuyor.

 

Açılış filmi The Mauritanian

Festivalin açılış filmi Kevin Macdonald'ın yönettiği "The Mauritanian" oldu. Film, Guantanamo Kampı'nda 14 yıl boyunca hakkında bir suçlama olmaksızın tutulan Moritanyalı Mohamedou Ould Slahi'nin gerçek hikayesine dayanıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Tahar Rahim ile filmde canlandırdığı rolle Golden Globe'da en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü alan Jodie Foster gibi isimler var.

 

Brühl Altın Ayı için yarışıyor

Özellikle Altın Ayı için yarışan Alman filmlerinin kadrolarındaki isimler kırmızı halıda yer alabilecek. Bunlar arasında aktör Daniel Brühl'ün ilk yönetmenlik denemesi olan "Next Door"un kadrosu da bulunuyor. Brühl, kara komedi tarzındaki filminde, "Babil Berlin" dizisindeki dedektif Bruno Wolter rolüyle de bilinen Peter Kurth ile birlikte rol alıyor.

 

Erich Kästner'in 1931 tarihli romanından uyarlanan, yönetmen Dominik Graf'ın "Fabian-Going to the Dogs" isimli filmi de galasını yapıyor. Başroldeki Tom Schilling, Almanya'da Nasyonal Sosyalizm dönemi öncesinde ahlaki çöküş içindeki Berlin'de yerini bulmaya çalışan genç bir adamı canlandırıyor.

 

332 yönetmen Berlin’de olacak

Uluslararası Jüri, Berlinale'nin Mart ayında düzenlenen ilk bölümünde ödül kazanan filmleri açıklamıştı. Altın Ayı'yı Romanyalı yönetmen Radu Jude imzalı "Bad Luch Banging or Loony Porn" kazanmıştı. Festivalin bu bölümünde, Altın ve Gümüş Ayı'lar 13 Haziran'da düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek. Berlinale Belgesel Ödülü ile GWFF En İyi İlk Film Ödülü'nü kazananlar ise 13 Haziran'da açıklanacak.

Toplamda 332 yönetmen ve film ekibi, "Yaz Özel" programında filmlerini bizzat sunmak için Berlin'de olacak. BERLİN

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.