Berlinale’de 18 film yarışacak

Kültür/Sanat Haberleri —

73. Berlin Film Festivali afişi

73. Berlin Film Festivali afişi

  • Berlin'de 16-26 Şubat'ta düzenlenecek 73. Berlin Film Festivali'nde (Berlinale) 18 film, "Altın Ayı" ödülü için yarışacak.

Festivalde, Sean Penn, Philippe Garrel, Margarethe Von Trotta ve Christian Petzold gibi isimlerin yeni filmleri bulunuyor.

Her yıl şubat ayı içerisinde düzenlenen ve en önemli film festivalleri arasında bulunan Berlinale’nin 2023 programı duyuruldu. Ana yarışmanın yanı sıra Encounters, Panaroma ve Generation gibi bölümlerdeki filmler de açıklanırken pek çok önemli yönetmenin merakla beklenen yeni filmleri programdaki yerini aldı. Ana yarışmada yer alan on sekiz film arasında Sean Penn, Philippe Garrel, Margarethe Von Trotta ve Christian Petzold gibi isimler yeni filmleriyle yer alırken yan bölümlerde ise Hong Sang-soo ve Ira Sachs gibi isimlerin yeni projeleri yer buluyor.

Helin Çelik’in yeni filmi

73. Berlin Film Festivali‘nin ana yarışmasında jüri başkanlığını bu yıl oyuncu Kristen Stewart üstleniyor. Onursal Altın Ayı’yı ise yönetmen Steven Spielberg alacak. Bu bağlamda Spielberg’ün sekiz filmi de festivalin gösterim programında yer bulacak.

Rüzgârın Götürdüğü (2017) filminin yönetmenlerinden biri olarak tanınan Helin Çelik’in yeni filmi Anqa da Forum bölümünde gösterilecek.

Ayşe Polat ve İlker Çatak da yeni filmleriyle Berlinale programında yer buldular.  BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.