
Bingöl merkezli 26 Nisan’da gerçekleşen siyasi soykırım operasyonu kapsamında gözaltına alınanlardan aralarında DBP PM üyeleri Abdulbaki Özboğanlı ve Mesut Bağçık ile DBP, Eğitim Sen ve SES üyelerinin de bulunduğu 15 kişi “örgüt üyesi” suçlamasıyla tutuklandı.
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde ise dün DBP İlçe Eşbaşkanı Halil Kala, Çetin Akkol ve Ümit Öz gözaltına alındı.
Öz yönetim açıklamasına katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Abdurrahman Çağan tutuklanarak Van F Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Erciş Belediye Eşbaşkanı Diba Keskin de 14 Ekim 2015’te aynı gerekçeyle tutuklanmıştı. Çağan ile birlikte cezaevindeki tutuklu DBP’li belediye eşbaşkan sayısı 19’a yükseldi.
HDP Edirne İl Eşbaşkanı Hazal Köysüren ile DBP Muş İl Genel Meclis üyesi Sıracettin Çiftçi “örgüt üyesi” suçlamasıyla tutuklandı.
DBP Mardin İl Eşbaşkanı Ömer Öcalan ise “örgüt üyesi” suçlamasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.
HABER MERKEZİ