Bir günde 25 kimyasal silah saldırısı

  •  HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, 25 Ekim günü Türk ordusunun direniş alanlarına 25 kez kimyasal silahlarla saldırdığını da duyurdu. 

 

HPG-BİM, yaptığı açıklamada Medya Savunma Alanlarında Türk ordusu ile HPG gerillaları arasında yaşanan çatışmalara ilişkin şu bilgileri paylaştı:

*  25 Ekim günü Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler sabotaj taktiği ve ağır silahlarla iki kez vuruldu. Bu eylemlerde 1 işgalci cezalandırıldı, 1 işgalci yaralandı.

*  25 Ekim saat 16:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Çekdar savaş mevzilerini patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler hareketli timlerce ağır silahlarla vuruldu. Eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

*  25 Ekim saat 16:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda YJA Star hareketli timleri tarafından düzenlenen eylemde 2 işgalci öldürüldü ve 3 işgalci ise yaralandı.

1 Skorsky darbelendi

*  25 Ekim saat 20:00’de Girê Amediyê bölgesinde indirme yapmak isteyen 1 Skorsky helikopteri hareketli timler tarafından etkili bir biçimde vurularak darbelendi. Darbe alan helikopter indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Kimyasal silah saldırısı sürüyor

HPG yazılı açıklamasında, 25 Ekim günü Türk ordusunun yasaklı ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin bilgileri de kamuoyuyla paylaştı:

*  25 Ekim’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Çekdar savaş mevzileri, Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri ve Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Xursî savaş mevzilerine 4 kez yasaklı bombalar ile saldırı düzenlendi.

*  25 Ekim 09:00 ve 12:00 saatleri arasında Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri 8 kez kimyasal silahlarla bombalandı.

*  25 Ekim 11:40 ve 18:00 saatleri arasında Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri 13 kez kimyasal silah ve biber gazlarıyla bombalandı.

80 kez bombalandı

* HPG açıklamasında, Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına 12 kez savaş uçakları, 68 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombaladığını duyurdu.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.