Bir oy, hileleri bozar

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar

  • DEM Parti İstanbul Hareketli Seçmen Komisyonu Eşsözcüsü Mehmet Uçar, 110 seçim bölgesine odaklandıklarını belirterek, "Bir oy hileleri bozar” dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi hareketli seçmene odaklandı. 14 Mayıs seçimlerinde binlerce seçmeni oy kullanacağı kente taşıyan DEM Parti, bu seçimde de farklı kentlerde bulunan seçmenleri en az 200 otobüsle sandığa taşımayı hedefliyor. Bu kapsamda yerel seçimlerde oy kullanacağı şehirden uzakta olan ve gitme imkanı olmayan hareketli seçmenler için harekete geçen DEM Parti, oluşturduğu Hareketli Seçmen Komisyonu ile kentin üç bölgesinde “DEM Gelir Bir Oy Hileleri Bozar!” sloganıyla çalışma yürütüyor.

Komisyon özellikle Adıyaman, Ağrı, Batman, Bitlis, Bingöl, Siirt, Kars, Iğdır, Muş, Dersim, Şırnak, Urfa, Van, Mersin, Mardin, Kocaeli, Hakkari, Erzurum kentlerinin merkezleri ve ilçeleri ile Kocaeli/Dilovası ve Ardahan/Göle’nin aralarında olduğu 110 seçim bölgesine odaklandı.  

Tespit çalışmaları

MA'dan İbrahim Irmak'a konuşan Hareketli Seçmen Komisyonu Eşsözcüsü Mehmet Uçar, çalışmanın startını verdikleri günden bu yana tüm ilçelerde kurulan komisyonlarla hareketli seçmenleri tespit ettiklerini ve kayıt almaya başladıklarını kaydetti. Uçar, hareketli seçmenlerin tespit edilmesine dair uygulanan yöntemleri de şöyle aktardı: “Bu seçimde özellikle her ilçeden doğru bir iletişim numarası vererek, hareketli seçmen durumunda olanların direkt o ilçelerle bağlantı kurarak, bize ulaşmalarına yönelik bir çalışma yöntemi belirlendi. Bu çalışmalardan biri de inşaat sendikası üzerinden yapılan çalışmalar oldu. Onlar da şantiyeler boyutuyla çalışmalarını sürdürmekte. Bir diğer boyutu da genel merkezimizin başlangıçta belirlemiş olduğu 110 nokta var ve bu 110 noktayla ilgili odak noktalarının dernek yapılarıyla görüşme pratiği içerisindeyiz. Genel merkezin bu dönem belirlemiş olduğu yöntemlerden birisi de şuydu: Kurdistan’daki ev ziyaretleri tespit edilen çalışmalardı. Tespit edildikten sonra kayıtları, Kurdistan’daki il ve ilçe örgütleri tarafından yapılıyor. Böyle çoklu bir yöntemle kayıtları oluşturmaya çalışıyoruz.” 

27 Mart'a kadar

Uçar, kayıtların 27 Mart'a kadar devam edeceğini dile getirdi. Komisyon olarak çalışmalarının duyurulması için İstanbul’un tüm noktalarında sesli anons ve bildiri dağıtımı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Uçar, “Seçmenler, el bildirilerini ellerine aldıklarında orada bir barkod görecekler. O barkod kodunu telefonlarında okuttuklarında nerelere yönelik çalışmalar yaptığımız görülecektir. Yine dışarıya çıkma imkanı olmayanlar için elektronik ortamda hazırlanan kayıt formumuz da var. O kayıt formunu oluşturarak da bizlere ulaşabilir. Bütün il ve ilçe örgütlerimizin sanal medya hesaplarında bu bilgilere çok kolay erişebilirler” diye konuştu. 

10 binleri aşacağız

Özellikle İstanbul ilçelerindeki seçmenlerin kayıtlara yönelik büyük bir ilgisi ve başvurusu olduğunu ifade eden Uçar, "Bu ilginin ilerleyen süreçte daha da artacağını düşünüyoruz. Adaylarımız noktasında bir çalışma var. İBB Eşbaşkan Edaylarımız Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'nin her gittiği yerde çalışmaya dair söylemleri oluyor ve her ortamda bunun söylenmesiyle birlikte ilginin daha da arttığını görüyoruz. Şuna inanıyoruz ki; 2019’da hareketli seçmen çalışmamızda 10 binleri aşan bir talep vardı. Bu 10 binleri tekrardan en kısa sürede aşacağımızı düşünmekteyiz” dedi. 

Her oy çok önemli

Seçmenlerin kullanacağı oyun önemine işaret eden Uçar, şunları söyledi: “Seçmen kimi zaman ‘ben gitmesem’ gibi bir rehavete kapılabilir. Böyle bir rehavete kapılmasınlar, çünkü öyle ilçelerimiz var ki sadece 25 oy ile kaybetmişiz. Kesinlikle buna bu seçimde izin vermememiz gerekiyor. Bu anlamda hareketli seçmen durumunda olanlar başta olmak üzere tüm halkımızın duyarlı olmalarını talep ediyoruz. Sadece onlar da değil bir bütünen akrabaları olur, yakınları olur, arkadaşları olur yani bildikleri varsa onları da uyarmalarını ve partimize yönlendirmelerini bekliyoruz. DEM gelir bir oy hileleri bozar, diyoruz. Kayyum zihniyetinin el koyduğu belediyelerimizi geri almak için bir oyumuz yeterli olacak.”  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.