‘Bir şeyin yok’ denilen depremzede Filiz hayatını kaybetti

Kadın Haberleri —

Filiz Diayp Miçooğluları

Filiz Diayp Miçooğluları

  • Evinin enkazından sağ çıkarılan Filiz Diayp Miçooğulları, götürüldüğü hastanede ayakta tedavi edilip, ‘bir şeyin yok’ denilerek geri yollandı. Ama o böbreğinin patlaması sonucu içi kanamadan yaşamını yitirdi.

Mereş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir ay geçti. Depremlerde en fazla yıkımın yaşandığı kentlerden Hatay ve ilçelerinde ayakta tek bir bina kalmazken, Samandağ ilçesinde hala enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Çadıra ulaşamayan aileler ise bitki seralarında kalıyor. Onlarca insanın yaşamını yitirdiği kentte, her enkaz bir hikayeye dönüşüyor. Bu hikayelerden biri de depremin ikinci günü ailesinin çabası ile yıkılan evlerinin enkazından sağ olarak çıkan, götürüldüğü hastanede ayakta tedavi edilen ve sonrasında yaşamını yitiren Filiz Diayp Miçooğulları’na ait.

Samandağ ilçesinde öğretmen olan Filiz Diayp Miçooğulları ve eşi Yusuf Miçooğulları’nın yaşadıkları bina 6 Şubat gecesi meydana gelen depremde arkadaşlarının anlatımıyla tepetaklak oldu. Deprem esnasında Yusuf Miçooğulları yaşamını yitirirken, Filiz ise yaralı olarak depremin ikinci günü çıkarıldı. Filiz’in ailesi ve arkadaşları yaşamını yitirmesindeki büyük ihmale tepki gösteriyor.

‘Bir şey yok’ demişler

Halkın kendi çabalarıyla yakınlarını enkazdan çıkardığına, sağ çıkanlarında hastanenin ihmalinden yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Filiz Diayp Miçooğulları arkadaşı, olayı şu sözlerle anlatıyor: “Filiz ve Yusuf bizim öğretmen arkadaşlarımız. Deprem günü kaldıkları ev yerle bir oldu. Evin yıkılma şekli de içler acısı. Evin tavanı ve altı yer değiştiriyor, bina tepetaklak oluyor. Deprem olduğunda arkadaşımız Filiz ailesi tarafından depremin ikinci günü enkaz altından canlı bir şekilde çıkarıldı. Ailesi Filiz’i devlet hastanesine götürüyor ancak yaşanan deprem nedeniyle hastanede tam bir ilgilenme yaşanmıyor. Filiz’e dışarıdan bakılıp, ‘bir şeyin yok’ diyerek eve gönderiyorlar. İç kanama durumu yaşanmadığını söylüyorlar.

Böbrekleri patlamış

Daha sonra Filiz ailesiyle eve gittiğinde bir kanaması oluşuyor. Oluşan bu kanamanın başta regl olduğunu düşünüyor. Daha sonra bunun regl ile alakası olmadığını anlıyor ve hastaneye gidiyorlar. Araştırma hastanesine gitmek için yola çıkıyorlar ancak o zaman tsunami duyumları yayıldığı için trafik kilitleniyor. 1 saatlik mesafe 5 saate çıkıyor. Hastaneye yetişmelerine az bir zaman kala Filiz arabada yaşamını yitiriyor. Hastaneye ulaştıklarında yapılan test sonucunda Filiz’in böbreklerinin patladığını görüyorlar.

Bugünleri unutmayacağız

İnsanlar sevdiklerini tırnakları ile kazıya kazıya çıkardı. Depremin ilk günleri gelmesi gereken iş makineleri günler sonra molozları toplamak için geldi. Buradaki insanları açık açık ölüme terk ettiler. Bu halk bunu hiçbir zaman unutmayacak.”

MEDİNE MAMEDOĞLU / NÛJINHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.