Birhat ve Cudi kumbarasını bağışladı

Yurt Dışı Haberleri —

Avrupa'da yardım kampanyası

Avrupa'da yardım kampanyası

  • Avrupa’da Kürtler ve dostları depremzedelere yardım için seferber oldu. Dayanışma standları açılıyor, farklı nedenlerle yapılan mitinglere katılıp deprem hakkında bilgilendirme yapılıyor. Gençler ve hatta çocuklar da kampanyada aktif yerini alıyor. 

ARAT ARARAT / BİELEFELD

Birçok çocuk kumbaraları ve harçlıklarını derneklere, açılan standlara götürerek bağışlıyor. Almanya’nın Heilbronn kentinde 11 yaşındaki Birhat para dolu şişesini depremzedeler için verdi. Birhat, “Depremde yaralı kurtulan çocuklar için kumbaramı verdim. Tüm çocuklar kumbarasını getirmeli” dedi. 

Kumbarasını verdi ve bağış topladı

İsviçre’nin Bern kentinde yaşayan 7 yaşındaki Cudi Yahidi önce kumbarasındaki parayı bağışladı sonra Heyva Sor adına Bern tren istasyonunda kurulan standa gelerek gün boyu yardım çalışmalarına katıldı. Dizine kadar inen Heyva Sor yeleğiyle gün boyu deprem broşürleri dağıtarak insanların Heyva Sor’a bağış yapmasını sağlayan Cudi’nin bir de çağrısı var: “Ülkemizde bir deprem oldu. Ben kumbaramı Heyva Sor’a bağışlıyorum. Siz de bağışlarınızı Heyva Sor üzerinde ulaştırabilirsiniz.” 

Gençler sokak sokak dolaşıyor

Gençler de birçok kentte depremzedelerle dayanışma için etkinlikler yapıyor. Gençler, Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Neu-Isenburg, Frankfurt kentleri ile Frankfurta bağlı Bockenheim, Bornheim, Ostend ve Sachsenhausen’de de deprem bölgesine dönük yardımlar için seferberlik çalışması başlattı. Kürt ve enternasyonalist gençlerden oluşan 12 kişilik grup bastıkları 5 bin bildiriyi ev, iş yerleri ve tren istasyonlarına bıraktı. Heyva Sor a Kurdistan’a ait kumbaraları da iş yerlerine bıraktı. Gençler dün de Frankfurt Bockenheim’da Goethe Üniversitesi’nde stand açtı. Gençler topladıkları tüm paraları Heyva Sor’a aktaracak. 

Her eylem bir fırsat

Hafta sonu birçok kentte depremzedelere yardım için standlar açılırken Kürtler yapılan birçok eylem ve etkinliği de fırsat biliyor. Fransa’nın başkenti Paris’te Emeklilik Reform Tasarısı’na karşı yapılan eylemde stand açıldı, bildiriler Roja Sor bildirisi dağıtıldı ve deprem bölgesi için yardım toplandı. Depremden duydukları üzüntüyü dile getiren Fransız işçi, emekçi, sendikacı ve siyasetçiler, bağışta bulundu. 

Kremlin Bitecre pazar yerinde de stand açılarak bağış toplandı.

Frankfurt

Komşularınızı tanıyın!

Frankfurt’ta Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Young Strugle (YS) ve Zora tarafından “Paralar savaş için değil, depremzedeler için! Savaşa hayır! Deprem mağdurlarına Yardım!” etkinliği düzenlendi. Mitingde Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock seslenerek, “NATO partneriniz Suriye'yi bombalıyor. Depremzedelere yardım etmiyor. Bizim dayanışmamız Kürtlerle ve Suriye’dekilerle. Frankfurt büyük bir şehir komşularınızı tanıyın dayanışma içerisinde olun” çağrısı yapıldı. AGİF olarak bir hesap açtıklarını belirten Mesut Duman, sokakta da yardım topluyoruz ve Alman kuruluşları ile görüşüyoruz” diyerek topladıkları yardımları Heyva Sor a Kurdistanê ileteceklerini belirtti. 

*****

Paris

Fransız öğretmenden kampanya

Fransa’nın Montpellier kentinde yaşayan Fransızca öğretmeni ve Martine Gündel-Schmitt depremzedelerle dayanışma için kampanya başlattı. Martina eşi ile birlikte Nebian beldesinde düzenlenen konsere katılıp depremzedeler için yardım topladı. 

Enstrümanıyla destek oldu

Depremzedeler ile dayanışmaya sokak sanatçıları da katılıyor. Heilbronn’da Kürtlerin açtıkları yemek standına gelerek konser veren sokak sanatçılarından Vaggelis Mazgaltir,  “Bizim de bir desteğimiz olsun istedik. Enstrümanlarımızı alıp söylediğimiz şarkılarla elde edilen tüm geliri depremzedelere ulaştırılmak üzere Kürtlere teslim ettim" dedi. 

Doğayı koruma sendikası

Heilbronn’da Doğayı Koruma Sendikası (Umweltgewerschaft e.v. Gruppe) üyeleri de topladıkları yardımı Heyva Sor a Kurdistanê ulaştırmak üzere kentte dayanışma için stand açan Kürt dernek yöneticilerine teslim etti. HABER MERKEZİ 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.