Birilerinin zenginliği, diğerlerinin açlığı

Dünya Haberleri —

Brezilya'da yoksulluk protestosu / foto: AFP

Brezilya'da yoksulluk protestosu / foto: AFP

  • Brezilya’da Evsiz İşçiler Hareketi (MTST) Sao Paulo Menkul Kıymetler Borsa binasını bastı. “Bizim açlığımızla zenginleşiyorlar” dövizleri taşıyan eylemciler, üzerinde “AÇLIK” yazan Brezilya bayrağı ve hayvan kemikleriyle yoksulluğu protesto etti.

 

Latin Amerika’nın yolsuzluk, yoksulluk ve işsizlikle en fazla boğuşan ülkelerinden biri olan Brezilya’da Evsiz İşçiler Hareketi (MTST) Sao Paulo Menkul Kıymetler Borsa binasını işgal etti, ülkedeki durumdan sorumlu tuttuğu Bolsonaro hükümetine tepki gösterdi. Eylemcilerin “Her şey pahalı ve her şey Bolsonaro'nun suçu”, “Brezilya'da 19 milyon açlıktan ölürken ülkenin 42 yeni multimilyoneri var”, 'Bizim açlığımızla zenginleşiyorlar” dövizleri dikkat çekti.  

Borsa binasını basan işçilerin ellerinde hayvan kemikleri ve “AÇLIK” yazılı Brezilya bayrağı taşıdı.

Şirketler kâr ederken, insanlar açlıktan ölüyor

MTST, eylemin amacına ilişkin twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Spekülasyonun ve sosyal eşitsizliğin en büyük sembolü olan Sao Paulo Menkul Kıymetler Borsası'nı işgal ediyoruz. Şirketler kâr ederken, insanlar açlıktan ölüyor. Koronavirüs  salgınıyla birlikte bankalar kâr oranını rekor seviyelere ulaştırdı. Bu süreçte 42 yeni milyarder ortaya çıktı. Diğer yandan 211 milyon nüfusa sahip Brezilya'da 19 milyondan fazla insan açlık sınırının altında yaşıyor.”

Artık git Bolsonaro

Brezilya’da başta başkent Brasilia, Sao Paulo ve Rio de Janeiro olmak üzere birçok eyalette “Artık git Bolsonaro” sloganıyla yüzbinlerce kişi sokağa çıkmış, adı yolsuzluklarla anılan Devlet Başkanı Bolsonaro’nun görevden alınmasını istemişti. Koronavirüs salgınının başından itibaren tedbir almamakla eleştirilen Bolsonaro, politikaları nedeniyle ülkede 500 binden fazla kişinin ölümüne sebep olmakla suçlanıyor.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.