
Murat Türk’ün merakla beklenen devam niteliğindeki yeni kitabı ‘Böğürtlen Zamanı 2’ ile Saadet Ferhat Dersim’in ‘Bizim Çocuklar’ kitabının yeni baskısı bugün 23’üncü Uluslararası Kürdistan Kültür Festivalinde Mezopotamya Yayınlarının standlarında sergilenecek olan yüzlerce kitapla birlikte okurlarıyla buluşacak.
Avrupa’da geçtiğimiz yıl 2 kitap halinde yayınlanan Saadet Ferhat Dersim’in ‘Bizim Çocuklar’ kitabı, bu kez 2 cildi tek kitap halinde yayınlandı. Yine Cezaevinde politik tutsak olarak yaşamını sürdüren Murat Türk’ün büyük bir beğeniyle okunan Böğürtlen Zamanı kitabı, okurların uzun ve heyecanlı beklentilerine, devam niteliğiyle yazılan ikinci kitapla cevap oluyor.
‘Bizim Çocuklar’ tek kitap oldu
Mezopotamya Yayınları’nın geçtiğimiz yıl 2 kitap halinde okurlara sunduğu Saadet Ferhat Dersim’in ‘Bizim Çocuklar’ının yeni baskısı, bu yıl 2 cildinin bir araya getirildiği tek kitap halinde yayınlandı. Ferhat Dersim’in anlatımının Raperin Munzur tarafından kaleme alarak düzenlendiği “Bizim Çocuklar” kitabı bir ‘unutmama çabası’ olarak ortaya çıkıyor. Kitap sadece Saadet Ferhat Dersim’in kişisel hayatını anlatmıyor. Özgürlük mücadelesine bedenini, kalbini, ruhunu vermiş birçok insanın ortak tarihini aktarıyor. Saadet Ferhat Dersim, güçlü gözlem gücü ve yaşadıklarıyla hafıza oluşturuyor. Onun deyimi ile : “Bu dağları adım adım dolaşırken çok şey öğrendim, çok hazineler buldum. Ben de yaşadım ve geride bir şeyler kalmalı. İşte yazmak istememin bir nedeni de yeryüzü denen bu göçebe çadırında benim de bir zamanlar konakladığıma dair bir şeylerin, bir izin kalmasını isteyen ve ölümsüzlük peşinde olan ruhumdu…”
Şerzan’ın hikayesi sürüyor
Mezopotamya Yayınları’nın Festival’de buluşturacağı yüzlerce kitap çeşidi arasında yeni kitabı yayınlanan Murat Türk, halen İzmir Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi’nde politik tutsak olarak yaşamını sürdürüyor. Türk’ün bugüne kadar yayınlanmış Böğürtlen Zamanı ve Köprüdeki Düşman kitapları bulunuyor. Türk, ilk kitabı Böğürtlen Zamanı’nda yaralı gerilla Şerzan’ın birliğine ulaşması sırasında yaşadıklarını anlatılıyordu. Yeni kitabı Böğürtlen Zamanı 2’de bu kez hikayeyi gerilla Şervan’ın arkadaşlarına ulaşması ve sonrasında yaşananlar üzerinden anlatmaya devam ediyor. Yazar, birinci kitabın hikayesinde olduğu gibi, ikinci kitabında da okuyucuları etkisi altına alacak. Bu kez gerilla Şervan ve Ararat’la karşılaştıkları zorlukları, imkansızlıkları, Kürdistan’ın güzelliklerini, yurtsever Kürt insanının fedakarlıklarını, hain Kürtlerin ihanetlerini birlikte yaşayacak, birlikte sevinecek, birlikte üzülecek ve birlikte nefret edecekler.
KÜLTÜR SERVİSİ