Bizim de talebimizdir

  • Bu arada HDP Kadın Meclisi, tutuklu kadın siyasetçiler için adalet talebi ve Öcalan üzerindeki tecride karşı devam eden açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek için açıklama yaptı.

HDP Mardin İl binası önünde yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. HDP Kadın Meclisi Renas Aburşu, “Savaşın adı tecrittir. Tecrit, işkencenin ta kendisi oldu. Tecrit, Kürt sorununu yok saymanın iktidarın yönetim biçimi haline geldi” diye konuştu.

Eşbaşkanlık sistemini savunan siyasetçilerin cezaevlerinde tecrit edildiğini belirten Aburşu, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak, Aysel Tuğluk, Çağlar Demirel, Leyla Güven ve daha birçok seçilmişin kadın mücadelesinde yer aldığı için cezaevinde olduğunu dile getirdi. Aburşu, “En son TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan tutukladı. İktidar, kadınları yaşam alanlarından çıkarmak, demokratik siyaset haklarından men etmek ve kadınların özgürlük, adalet, eşitlik sözünü tecrit etmek istiyor” dedi. 

Aburşu, son olarak şunları söyledi: “Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri son bulmalı, tecrit kaldırılmalıdır. Açlık grevleri kritik noktaya gelmeden ve süresiz-dönüşümsüz eylemlere veya ölüm orucuna dönüşmeden talepler kabul edilmeli ve halkların, kadınların, gençlerin, işçilerin nefes alması için tecrit derhal kaldırılmalıdır. Açlık grevi direnişindeki tutsakların talebi biz kadınların da talebidir. Mücadelemizden bir an olsun geri adım atmayacağız. Kadın dayanışmasıyla güçleniyor, birlikte mücadele ile özgürleşiyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.