Bombardıman sürüyor

.

.

  • Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 5 kez yasaklı bomba ve 8 kez de kimyasal silahlar, 9 kez savaş uçakları, 44 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombaladı. 

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

* Metîna'nın Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 22 Kasım saat 07.30’da ağır silahlarla vurularak darbelendi. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Girê Şehîd Çekdar savaş mevzilerine doğru 22 Kasım saat 10.10’da ilerleyen Türk askerleri, orta otomatik ve ağır silahlarla vurularak darbelendi.  

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 22 Kasım saat 13.30’da orta otomatik silahlarla vurularak darbelendi. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Girê Şehîd Çekdar savaş mevzilerine doğru 22 Kasım saat 13.40’ta ilerleyen Türk askerleri, ağır silahlarla vurularak darbelendi. Askerler, bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

* Türk ordusu, 22 Kasım günü 15.00-16.00 saatleri arasında Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzilerini 5 kez yasaklı bombalarla bombaladı.

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzileri, 22 Kasım 07.00 ile 17.00 saatleri arasında 8 kez kimyasal silahlarla bombalandı.

* Türk ordusu, 22 Kasım’da Girê Bihar alanı, Metîna’nın Golka ve Serê Metîna alanları ile Xakurkê’nin Sinînê alanının savaş uçaklarıyla 9 kez bombaladı. 

* Kurejahro, Şehîd Fedakar, Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanları, saldırı helikopterleriyle 44 kez bombalandı.

* Sîda, Çemço, Saca, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları, 22 Kasım’da obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.