Gerillalar, Lêlîkan tepesindeki işgalci Türk güçlerini 8 koldan vurdu. Türk savaş uçakları, askerlerinin bulunduğu alanların yakınlarını bombaladı.
Türk ordusu, Başûrê Kürdistan’ın Bradost alanına dönük işgal girişimlerini kalıcı hale getirmek istiyor. HPG/YJA-STAR gerillaları da işgal güçlerine karşı etkili eylemlere devam ediyor.
Bölgedeki yerel kaynakların ANF’ye verdiği bilgilere göre; Gerillalar dün Lêlikan tepesindeki Türk askerlerine 8 yönden büyük bir eylem düzenledi. Kaynaklar, gerillaların eylemde 6 yönden ferdi, orta otomatik ve kanas silahları kullanarak Türk askerlerine büyük bir darbe daha vurduğunu kaydetti. Gerillaların ayrıca 2 yönden de ağır silahlarla Türk askerlerinin mevzilendiği alanları hedef aldığını aktardı.
Eylem sonrası Türk savaş uçakları, saat 13.10’da Lêlikan tepesini bombaladı. Yerel kaynaklar, Türk savaş uçaklarının Lêlikan tepesini 4 kez bombaladığını belirtirken, bombalanan yerlerin işgalci askerlerin konuşlandığı alana çok yakın olduğunu söyledi.
HPG, eyleme ilişkin dün herhangi bir açıklama yapmadı.
Barzan’da 4 asker öldürüldü
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, diğer eylem ve operasyonlara ilişkin şu bilgiler verildi:
* YJA-STAR gerillaları, Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi kapsamında 8 Mayıs günü saat 10.40’ta Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesindeki Bayrak tepesi çevresinde konumlanan işgalci TC ordusunun gizli bir birliğine yönelik eylem düzenledi. Türk birliğinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde, 4 asker öldürüldü.
* Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi kapsamında 8 Mayıs günü saat 13.30 sıralarında Lêlikan alanındaki Elî Dirêj mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlendi. Mevzilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilemedi.
YJA-STAR Kemah’ta da vurdu
* YJA-STAR gerillaları, Şehit Ozan ve Şehit Roza Devrimci Hamlesi kapsamında 7 Mayıs günü saat 09.00’da Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Büyük Deraşoran alanında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem yaptı. Mevzi ve çadırlarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 3 asker öldürüldü.
ANF/BEHDİNAN