Bu operasyon Bêrîvan Zîlan içindi

  •  PAJK Meclis Üyesi Bêrîvan Zîlan’ın intikamı icin devrimci operasyon düzenleyen YJA Star, 15 Türk askerini öldürdü. 

 

YJA Star, Türk devletinin 17 Haziran’daki hava saldırısında şehadete ulaşan PAJK Meclis Üyesi Bêrîvan Zîlan’ın (Hatice Hezer) intikamı için devrimci operasyon düzenledi. Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda yeni dönem taktiklerinin iç içe ustaca kullanıldığı devrimci operasyonda, 15 Türk askeri öldürüldü, 1'i ise yaralandı. Cenazeleri, dün de gerillanın denetimindeydi. 

PAJK Meclis Üyesi Bêrîvan Zîlan

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, YJA Star gerillaları öncülüğünde Bêrîvan Zîlan'ın intikamı için Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda devrimci dperasyon gerçekleştirildiği bildirildi. YJA Star'ın başta Kürt kadınları olmak üzere dünyadaki tüm kadınların ilham alacağı meşru savunma gücü olduğunu bu destansı intikam eylemiyle bir kez daha gösterdiği belirtilen açıklamada, işgalci devletler, özgür kadın iradesine ne kadar saldırırsa saldırsın özgür Kürdistan dağlarında boy veren özgür yaşamın, özgür kadın hareketi öncülüğünde ebedi bir hakikat olarak hep var olacağı ifade edildi. BİM'in devam eden savaşla ilgili paylaştığı bilgiler şöyle:

Şikefta Birîndara'da devrimci operasyon

*  Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda 23 Ağustos sabah saatlerinde harekete geçmek isteyen Türk askerlerini denetim altına alan YJA Star gerillaları, devrimci bir operasyon gerçekleştirdi. Türk askerlerini üç koldan ferdi silahlarla vuran gerilla, 11'ini öldürdü ve 1'ini de yaraladı. Eylemin ardından kayıplarını alandan uzaklaştırmak isteyen Türk askerleri, suikast taktiğiyle vuruldu; 2'si daha öldürüldü. YJA Star hareketli timlerinin, alandaki hakimiyetinden dolayı kayıplarını zırhlı araçlarla alandan uzaklaştırmak isteyen Türk askerlerine sabotajla müdahale edildi; 1 zırhlı araç ağır darbe aldı. Bu eylemin ardından zırhlı araçlar geri çekilmek zorunda kaldı. Etkili eylemlerden dolayı araziye dağılmak zorunda kalan Türk askerleri, akşam saatlerinde yine suikast taktiğiyle vuruldu; ölenlere 2'si de eklendi. Öldürülen askerlerin cenazeleri, gerillanın denetimi altında bekliyor. 

2 asker öldürüldü helikopterler çekildi

*  Saca Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 23 Ağustos saat 07.10’da ağır silahlarla vurularak darbelendi. 

*  Çemço Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine 23 Ağustos saat 08.30’da doğru ilerlemek isteyen Türk askerleri vuruldu; 2'si öldürüldü. 

*  Karker Direniş Alanı’nı 23 Ağustos saat 23.00’te bombalamak isteyen saldırı helikopterlerine müdahale edildi. Saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Türk ordusunun bombardımanları

* Türk ordusu, 22 ve 23 Ağustos’ta Karker ve Çemço Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini, 10 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombaladı.

* Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, 23 Ağustos’ta 1 kez dron kullanılarak bombalandı.

*  Çemço Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri biber gazlarıyla bombalandı.

*  Saca Direniş Alanları, 7 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı. 

* Sîda Direniş Alanı, 4 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Girê Hakkarî Direniş Alanı, obüslerle onlarca kez bombalandı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.