Buldan ailelerin nöbetinde

  • Tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti’ne katılan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, hasta ve infazı yakılan tutsakların bir an önce serbest bırakılmasını istedi. 

 

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde devam etti. ATK önünde bir araya gelen ailelere, HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Kadın Koordinasyonu, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Derneği (MEBYA-DER), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Bölge Temsilciliği ile Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) yönetici ve üyeleri destek verdi.

Tutsaklara baskıların arttığını dile getiren Fevziye Kolakan, “Çocuklarımız için mücadele edeceğiz. Bu zulüm son bulsun. Bir aydır oğlumun sesini duymadım, cezalar veriliyor. Babasının cenazesine dahi gelmesine izin verilmedi. 28 yıldır oğlum tutuklu. Artık yeter, bu zulme son versinler. Bu saatten sonra nasıl pişman olsunlar! Bandırma değil, dünyanın diğer ucuna götürseler, oğlumun direnişini sahipleniyorum. Burada olacağım” şeklinde konuştu.

 Israrımızı sürdüreceğiz

6 aydır Adalet Nöbeti’nde olduklarını anımsatan tutsak yakınlarından Herdem Mervani, “Taleplerimiz karşılanmadı. Biz toplumun vicdanıyız. Adalet Bakanı taleplerimize dair bir açıklama yapmadı. Tek talebimiz çözümün sağlanması. Bu ısrarımızı sürdüreceğiz. Hasta ve infazı yakılan tutuklular serbest bırakılmalıdır” dedi. 

Annelerin çığlığını duyun

Adalet Nöbeti’nde konuşan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, şunları söyledi: “6 aydır annelerimiz adalet çağrısı yapıyor. Sadece burada değil, aynı zamanda Van’da, İzmir’de, İstanbul’da, Urfa’da da. Annelerimiz, adaletin gelmesi ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin son bulması için bir çığlık yükseltiyor. Annelerimizin çığlığını duymak, en büyük görev ve sorumluluğumuzdur. Hasta ve infazı yakılan tutsaklar bir an önce serbest bırakılmalı. Biz gerçek adalete, hukuka inanıyoruz. İşte bu yüzden Türkiye’deki vicdan sahibi insanlara sesleniyoruz; herkesin bu hukuksuzluklara karşı çıkmasını bekliyoruz.”

Adalet Nöbeti, “Hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla sona erdi.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.