Buldan: Bahçeliler karar versin

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan

  • HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, geçen hafta HDP ile görüşmeyi gayet doğal bulan, bu hafta ise görmeye tahammül edemediğini söyleyen Bahçelilerin karar vermesini istedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Pervin Buldan, partisinin dünkü Grup Toplantısı'nda gündemdeki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı kınayarak sözlerine başlayan Buldan, "Biz bu saldırıları 2015’teki 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'ndan, Suruç Katliamı'ndan, partimizin mitingine yönelik Diyarbakır’da gerçekleştirilen katliamdan, Antep’teki düğün katliamından ve IŞİD eliyle gerçekleştirilen sayısız saldırılardan biliyoruz ve tanıyoruz. Türkiye toplumuna korku salarak, şiddet ortamını büyüterek siyaseti dizayn etme çabalarına da yabancı değiliz. Algı operasyonları ile toplumu kutuplaştırarak karanlık planlarla seçim sürecini dizayn etme çabalarına HDP olarak asla izin vermeyeceğiz ve tüm demokrasi, hukuk ve adalet mücadelesi sürdürenlere de çağrı yapıyoruz ve bu konuda ortak tutum sergilenmesinin elzem olduğunu belirtiliyoruz" dedi. 

MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün bir kez daha HDP ve seçmenlerini hedef almasına dikkat çeken Buldan, şöyle devam etti: "HDP’ye bir saniye bile tahammülleri yokmuş! Geçen haftaki grup konuşmasında ise AKP heyetinin, HDP Grubu'nu Meclis’te ziyaret etmesiyle ilgili 'gayet doğal' demişti. Bugün ise yine HDP’yi hedef alan konuşmalar yaptı ve bir hafta sonra eski ayarlarına geri döndü. Kendisine naçizane tavsiyemiz şudur: Bugün konuşan MHP Genel Başkanı'nın, 8 Kasım’da konuşan MHP Genel Başkanı'yla bir araya gelerek ortak bir karar vermelerinde fayda var. Onlara söyleyecek başka şey yok." ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.