Buldan: Saldırdıkça da kaybedecekler

  •  Yeşil Sol Parti’nin Qers mitinginde konuşan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, “Bunlar kaybettikçe saldırmaya başlıyorlar ve saldırdıkça kaybedeceklerini ne yazık ki bilmiyorlar. Dört gün sonra gideceklerinin farkında değiller bunlar" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Qers Cumhuriyet Meydanı’nda miting düzenledi. Mitingde gençler ve kadınların yoğunluğu dikkat çekti. Yağmura rağmen alana dolduran binler, çalınan müzikler eşliğinde halaya durdu. Saygı duruşunun ardından konuşan Yeşil Sol Parti adaylarından Sertaç Çelikkaleli, “Bu kenti peşkeş çekenleri, Qers halkına hakaret edenleri bu seçimde unutmayın. Sandığı giderken halkları ayırmaya çalışan faşistleri de unutmayın. Bu kentin Yeşil Sol Parti’ye ihtiyacı var ve tüm sorunların çözümü bizdedir. Kısa bir süre sonra bizden çaldıkları her şeyin hesabını soracağız” dedi.

Milletvekili adayı Gülcan Alp “Jin jiyan azadî” sloganlarıyla sahneye çıktı. Alp, “Umudumuz var ve bu zulmü sandığa gömeceğimize inanıyoruz. Bunu başaracağız” diye konuştu. Adaylardan Gülistan Kılıç Koçyiğit ise iktidarın politikalarına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Qers’in yolunu, suyunu yapmayanlara, hayvancılığı bitirenlere, gençlere ve kadınlara bir gelecek vaat etmeyenlere karşı Yeşil Sol geliyor. Bizi öldürmekle, tutuklamakla, baskıyla, zorla tüketemezsiniz. Biz milyonlarız ve geliyoruz. Biz burada 3-0 yapacağız. Burada yaşayan tüm halklar Qers Belediyesi'ni de geri alacağız ve buradaki tüm milletvekillerini alacağız.”

AKP-MHP’nin fişini çekeceğiz

DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, AKP-MHP’nin fişini burada çekeceklerini belirterek, “Seçime bir hafta kaldı ve Qers halkının iradesi Yeşil Sol Parti’den yana olacak. Partimizin öncülüğünde özgürlük, barış ve mutluluk gelecektir. Partimiz, halkların geleceğinin yolunu açacak ve özgürlüğü getirecek. Artık bu zulme, bu yoksulluğa yeter diyoruz. Halkımızın iradesine sahip çıkması ve sandıkları yeşil-sarı-kırmızıya boyamamız gerekiyor. Bilinmelidir ki başaracağız, birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.

Buldan iktidarı uyardı

Mitingde konuşan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan ise şunları söyledi: “İlk olarak İstanbul Kadıköy’de bir ırkçı saldırı sonucu yaşamını yitiren Cihan Aymaz’ı saygıyla ve minnetle anıyorum. Bu ırkçı saldırılara sebep olanları, bu saldırıları teşvik edenleri bir kez daha kınıyorum. Onların bu ırkçı saldırılarına da kutuplaşma ve insanları birbirinden ayırma politikalarına artık son vereceğimiz tarih 14 Mayıs'tır. Şimdi meydanlarda hakaret edenler, parmak sallayanlar, tehdit edenler, ırkçı söylemlerde bulunanlar, son 5 gün içinde yaşanacaklardan sorumludur. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin iki gün önce yaptığı açıklamayı nefretle ve şiddetle kınıyorum. ‘Kılıçdaroğlu’nun ortaklarına ya müebbet ya da bedenlerine birer mermi alırlar’ dedi. Arkasında ne oldu? Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na taşlı saldırı gerçekleşti. Yeşil Sol Parti’nin Tarsus’ta aracı taşlandı. Trabzon’da CHP milletvekillerine saldırıldı. Bunun sorumlusu sizlersiniz. Bu saatten sonra insanlarımızın ayağına taş değse, kılına zarar gelse sorumlusu bunu söyleyenlerdir, söyletenlerdir. 

Saldırdıkça kaybedecekler

Bunlar kaybettikçe saldırmaya başlıyorlar ve saldırdıkça kaybedeceklerini ne yazık ki bilmiyorlar. Dört gün sonra gideceklerinin farkında değiller bunlar. Kürt'e karşı düşmanlıkları, demokrasiye karşı düşmanlıkları, kadınlara ve muhalefete karşı düşmanlıkları artık çok gizlemiyorlar. Açık açık söylüyorlar. Televizyon programlarında, mitinglerde, meydanlarda söylüyorlar. Biz bu düşmanlığa asla izin vermeyeceğiz. Bir arada yaşamanın, huzurun, refahın, barışın, geleciğimizin teminatı artık Yeşil Sol Parti’dir. Biz bu ülkenin güvencesiyiz. Biz bu ülkenin teminatıyız. Onların kendi içlerinde düşmanlıkları ile baş başa bırakıyoruz.  

Yeşil Sol bayrağı dalgalanıyor

Sevgili Karslılar, gittiğimiz her yerde aynı coşku, aynı kararlılık var. Dün Manisa’da, ondan önceki gün Erzurum’daydık. Bugün Kars’tayız, yarın Iğdır’da olacağız. Görüyoruz ki Yeşil Sol Parti bayrakları sloganları ve verdiği mesajlarla her yerde dalgalanıyor.

Kendini peygamber sanıyor

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın söylediklerini her gün TV’lerde izliyorsunuz. Son olarak ‘Ben Allah'tan talimat alıyorum’ dedi. Kendisini peygamber zannediyor. Dini siyasete alet etmekten ne yüzü kızarıyor ne de utanıyor. Dini istismar edenler, 14 Mayıs’ta bu halktan cevabını alacak. Yolsuzluk, hırsızlık, usulsüzlük, hukuksuzluk yapmak için bir dönem daha istiyorlar. 21 yıldır  hırsızlığı, yolsuzluğu, açlığı, yolsuzluğu, sefaleti reva görenler bir kez daha iktidara gelme peşinde. Saray'ın penceresinden Kars halkının yaşadıklarını göremezler, çünkü o pencereden Türkiye toz pembe görünüyor. 14 Mayıs'ta ampulleriyle birlikte söküp atacağız. 

Korkunun ecele faydası yok

Bunların içinde insan sevgisi yok. Bunlarda sadece kötülük ve zulüm var. Koltuklarından olmaktan korkuyorlar ama artık korkunun ecele faydası yok. Kars halkı onları gönderecek. Şimdi Yeşil Sol Parti'yi Meclis'e en güçlü şekilde göndermenin zamanı. Biz 100 vekil hedefledik, bu 100 vekilin üçü zaten Kars’tan gelecek. Gülistan vekilimiz iki arkadaşımızla birlikte Meclis'e gidecek ve Kars halkının üç temsilcisi olacak. Bu üç temsilci sizin sesiniz, sözünüz, iradeniz olacak. Şimdi esas söz sizde. Kars'ta demokrasi üç, faşizm sıfır. 

Demokrasi dersi verelim

Gelin mührünüzü Yeşil Sol’un altına basın. Yeşil Sol Parti, demokrasinin teminatıdır, bu ülkede güvencedir. Yeşil Sol Meclis'te büyük bir güçle temsiliyet sağlayacak. Bir oy Yeşil Sol’a bir oy faşizmi göndermeye gidiyoruz. Yani diğer oyumuz Kemal Kılıçdaroğlu’na. Şimdi kazanma zamanı, başarma zamanı, bu kazanma ve başarmanın sizlerin elinde olduğunu biliyoruz. Sizlere 14 Mayıs darbe tarihidir diyenlere bir demokrasi dersini sandıkta hep birlikte verelim. Onlar darbeleri iyi bilirler. Kars halkının belediye eşbaşkanlarını görevden alıp yerine kayyum atamasını iyi bilirler. Darbelere de faşizme de kötülüklere de zulme de hukuksuzluklara da 14 Mayıs'ta hep birlikte son vereceğiz.”

Buldan’ın konuşmasının ardından sanatçı Berfin Aktay konser verdi.  KARS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.