Bundan sonra DEM Parti

Ayşegül Doğan

Ayşegül Doğan

  • Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nın kısa ismi olan 'HEDEP’e itirazı üzerine değişikliğe gidildi. Sözcü Ayşegül Doğan, DEM Parti kısaltmasıyla devam edeceklerini söyledi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, “Yeni ismimiz yeni bir zamanın ruhunu, yeni bir başlangıç anını ve yeni bir sözün hayata geçişini ifade ediyor” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Sözcüsü Ayşegül Doğan, partinin kısa ismine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Doğan, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı partimizin kısa ismi olan HEDEP’e itiraz etti ve tüzüğümüzün bazı maddelerinde değişiklik yapılması gerektiğini bize 18 Kasım'da tebliğ etti. Aslında gerekçeyi hatırlatmaya gerek yok ama tarihe not düşmek için tekrar etmekte fayda var. HEDEP ismi HADEP’i andırıyormuş ve hatta karıştırılabilirmiş. Oysaki HADEP çoktan kapatılmış. Yani böyle bir parti yok” diye konuştu.

Yeni bir yargı çelmesi

Doğan, HADEP’in kapatılmasına dair Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) ihlal kararı verdiğini ve bu konuda Türkiye’yi mahkum ettiğini de hatırlatarak, “Aslında nedeni apaçık ortada. Yerel seçimlere giderken; yeni bir yargısal çelme ile bizi karşı karşıya bırakmak için yapıldı. Yeni bir hukuksuzluk hamlesi” dedi.

Seçeneksiz bir parti değiliz

Doğan, şöyle devam etti: “Fakat şöyle bir şey var. Biz çelmelere ve kumpaslara karşı seçeneksiz bir parti değiliz. 30 yılda onlarca yeni parti kurmak zorunda kaldık ve her defasında da başardık. Halkların gönüllerinde yer edinmeyi başardık. Mücadele tarihimizde iz bırakmayı başardık. Türkiye’nin demokrasi, özgürlük, adalet ve barış mücadelesine dönük tarihte öncülük etmeyi başardık. Dolayısıyla seçeneksiz değiliz. Seçeneklerimiz tükenmedi ve tükenmeyecek ama bunu bilmelerine rağmen böyle bir hukuksal, yargısal çelmeyle bizleri uğraştırmak istediler. Yine başaramayacaklar. Onlar bu yolları seçtikçe biz de yeni isimler ve anlamlarla mücadelemize, hız kesmeden, üstelik çoğalarak devam edeceğiz.”

Mayamız harfler değil

 “Tüzüğümüzde yalnızca Yargıtay’ın talep ettiği, itiraz ettiği değişiklikler yapıldı” diyen Doğan, tüzüklerinde başkaca bir değişikliğe gitmediklerini vurguladı. Doğan, “Bugünkü adıyla DEM Parti, açık ve geniş haliyle söylemek gerekiyorsa, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi. Partimizin özü ve mayası halklardır. Kurulduğu günden beri böyle. Anlaşılmamış olmalı ki harflerle uğraşmaya devam ediyorlar. Oysa bizim mayamız halklardır, harfler değil. Yine partimizin özü ve mayası; özgürlük, eşitlik, demokrasi, adalet ve barış mücadelesidir” şeklinde konuşu.

DEM de bizi tarif ediyor

Partilerinin kısa isminin DEM Parti olacağını kaydeden Doğan, şunları söyledi: “Köklü bir direniş geleneğinden, mücadele anlarından ve zamanın içinden süzülen yeni bir kısaltma isimle yani DEM Parti ile karşınızdayız. DEM, aynı zamanda nefes, söz, an ve zaman anlamlarıyla da bizi tarif ediyor. Yeni ismimiz yeni bir zamanın ruhunu, yeni bir başlangıç anını ve yeni bir sözün hayata geçişini ifade ediyor. DEM Parti ile varlığımızı her dem hissettirmeye devam edeceğiz. Zamanın zorluklarına karşılaştığımız engellere, yargı kıskacına alınmaya, yargısal çelme ve kumpaslara rağmen duruşumuz kararlılığımız ve birlikteliğimiz sayesinde mücadelemiz daha da güçlenecek.”

Kayyumların günleri sayılı

Kayyumları göndermeye sayılı günler kaldığının altını çizen Doğan, şunları dile getirdi: “Yerel seçimler için şu ana kadar yaptığınız başvurular ile partimize gösterdiğiniz ilgi ve teveccühten dolayı çok teşekkür ederiz. Kayyumları göndermemize sayılı günler kaldı. Tüm Türkiye’de aday adaylık başvurularını bu ilgi ve teveccühü de gözeterek 20 Aralık'a kadar uzattığımızı; bunu da genelge ile il, ilçe örgütlerimize ilettiğimizi buradan duyurmak isterim. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) olarak, herkesi nefes nefese verdiğimiz bu heyecanlı, kararlı, umutlu, onurlu ve cesur mücadelede beraber yol almaya davet ediyoruz.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.