Oturum yerel saatle 16:00’da başlıyor. Hükümet ve muhalefet partilerinin de hazır olacağı oturumda Sol Parti, PKK yasağının neden kaldırılması gerektiğini anlatacak. Tartışmaların ardından Sol Parti’nin önergesinin oylamaya sunulması bekleniyor. 


Önergede ne talep ediliyor?

Sol Parti, önergesinde Federal Meclis’ten şunları talep ediyor: “1993’teki yasakla PKK ile bağlantılı olarak yasaklanan organizasyon serbest hale gelmeli, PKK’nin terörist bir örgüt olarak ilan edilmesinin ardından Adalet Bakanlığı’nın başlattığı soruşturmalara son verilmeli, PKK ‘terörist örgütler listesi’nden çıkarılmalı, çözüm ve barış süreci konusunda Türk hükümeti cesaretlendirilmeli.”


Meclis önündeki mitinge katılalım

Oturum sürerken dışarda ise kitlesel bir gösteri yapılarak, Sol Partili vekillerin taleplerine destek verilecek. Oturumun ve eylemlerin yasağın kaldırılması için çok önemli olduğuna dikkat çeken organizatörler, Meclis önündeki mitinge güçlü katılım çağrısında bulunuyor.  


 BERLİN