Burak Ercan korunuyor

Kadın Haberleri —

Rojhat Dilsiz

Rojhat Dilsiz

  • Şirnex’in Cizîr ilçesinde 40’ aşkın çocuğa cinsel saldırıda bulunan Burak Ercan davasında “cinsel taciz” mütalaası verildi. Çocukların Avukatı Rojhat Dilsiz edindikleri duyumlara göre failin diğer tecavüzcüler gibi korunup, kollandığını söyledi.

Şirnex’in (Şırnak) Cizîr (Cizre) ilçesinde bulunan Merkez Anadolu Lisesi’nde görev yapan müdür yardımcısı ve Eğitim Bir-Sen temsilcisi Burak Ercan’ın, 40’ı aşkın öğrenciye cinsel saldırı davasında “cinsel taciz” mütalaası verildi.

Görülen ilk duruşmada fail Burak Ercan’ın avukatı Yasin Şen, taciz olayının “PKK’nin komplosu” olduğunu iddia ederek, tecavüzü savunurken, failin başka bir okulda görev yapması ve mütalaanın “cinsel taciz” olarak verilmesi failin korunduğunu ortaya koydu.

Mütalaayı kabul etmiyoruz

Dava avukatlarından Şırnak Barosu Başkanı Rojhat Dilsiz, 40’ı aşkın öğrencinin cinsel saldırıya uğramasının toplumda ciddi anlamda infial yaratan bir olay olduğunu ifade etti. Toplumsal tabulara rağmen 38 öğrencinin Burak Ercan’dan şikayetçi olmasının önemli olduğunu dikkat çeken Dilsiz, dava boyunca yaşadıkları zorluklara değindi. Kendilerine gelen bazı duyumlara göre Burak Ercan’ın korunduğunu ve kollandığını belirten Dilsiz, normal şartlarda Ercan’ın tutuklanması gerektiğini ifade etti.

Tüm somut delillere rağmen savcılığın sabit suçtan yani “Cinsel taciz” suçundan mütalaayı hazırladığını aktaran Rojhat Dilsiz, verilen mütalaayı kabul etmeyeceklerinin vurguladı. 

Herkes tepkisini dile getirmeli

11 Mart’ta görülecek karar duruşmasını herkesin sahiplenmesi konusunda çağrıda bulunan Dilsiz, son olarak şunları söyledi: “Bizler sonuna kadar sanığın gereken cezayı alması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu olay toplum içerisinde ciddi bir kamuoyu oluşturdu. Hem sosyal medya, hem sivil toplum örgütleri, hem barolarda ciddi bir infial yarattı. Son dönemlerde Twitter mahkemeleri gündeme geldi. Twitterda her ne kadar gündem oluyorsa mahkemelerde ona göre farklı bir pozisyon alma durumuna gelebiliyor. Dolayısıyla bu durum karşısında herkesimin bu dava karşısında tepkisini dile getirmesi gerekiyor ki bir daha benzer olaylar yaşanmasın.”

JINNEWS / ŞIRNEX

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.