Büyük Britanya’da ‘açılma’ gecikebilir

Dünya Haberleri —

  • Büyük Britanya’da Haziran sonunda gerçekleşmesi beklenen “normalleşme”, koronavirüsün yeni ortaya çıkan “Delta” varyantı nedeniyle riske girdi.

İngiltere’de koronavirüs salgınıyla mücadele için alınan tüm tedbirlerin 21 Haziran’da kaldırılması bekleniyordu; ancak ilk olarak Hindistan’da görülen ve ülkede de yaygınlaşmaya başlayan koronavirüs varyantı “Delta”, bu umutları tehlikeye soktu. Sağlık Bakanı Matt Hancock, BBC’ye yaptığı açıklamada, varyantın şimdiye kadar yaygın olan Alpha varyantına göre yüzde 40 daha bulaşıcı olduğu bilgisini verdi. Bakana göre bu, önümüzdeki günlerde hastanelerde Ocak ayını aşan bir yoğunluğu gündeme getirebilir ve önlemlerin bir müddet daha yürürlükte kalmasını gerektirebilir.

Hükümet, tedbirlere dair son kararı gelecek hafta vereceğini açıklarken Alman devlet televizyonu ARD’ye konuşan Cambridge Üniversitesi Mikrobiyoloji Profesörü Ravindra Gupta ise “tam açılmanın” en az iki hafta ertelenmesi gerektiğini savunuyor. Gupta, “Sıklıklı unutulan bir şeyi düşünmek zorundayız: Virüs, sürekli mutasyona uğruyor ve aldığımız önlemleri aşmakta daha iyi hâle geliyor. Virüsü uzun vadeli bastırmak için aşı programını güçlendirmeli ve bulaşmayı sınırlandırmalıyız” diyor.  LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.