Büyükelçiyi çağırıp yüzüne söylediler

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya Dışişleri Bakanlığı, Ankara'dan gelen açıklamalarla ilgili olarak Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırdı. Büyükelçiye, Alman hükümetinin Türk hükümetince yapılan suçlamaları reddettiği söylendi. 

Alman Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türk gazetecilere yönelik son baskınlar ve Alman yargısına yöneltilen ithamlar üzerine Türkiye'nin Berlin Büyükelçisinin hükümet tarafından çağrıldığı duyuruldu.
Dışişlerinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bugün çağrılan Türk büyükelçisine, federal hükümetin, Türk hükümetinin Almanya'da ifade ve basın özgürlüğü ile adalet konusundaki suçlamalarını kesin bir dille reddettiği bildirilmiştir" denildi.
Almanya’da siyasi sığınma hakkına sahip Türkiyeli muhaliflerin kimlik ve adreslerini deşifre eden Sabah gazetesi ve A Haber Almanya Temsilcisi İsmail Erel ile Sabah Avrupa gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay'ın evlerine yapılan baskın sonrası Alman ve Türk hükümetleri arasında gerilim devam ediyor. Cevheri Güven'in şikayeti üzerine harekete geçen Alman Polisi kamuoyunda Türk istihbaratı ile çalıştığı konusunda fikir oluşan bu iki kişinin adreslerine baskın yapıp delil toplaması ile Türk hükümetinde paniğe sebep olmuştu. 
Savcılık Alman haber ajansı dpa'ya açıklamasında söz konusu gazeteciler hakkında "gözaltı işlemi yapılmadığını" ifade etti. "Kişisel verilerin tehlike oluşturacak şekilde yayılması" Alman Ceza Kanunu'nun 126'ıncı maddesine göre suç teşkil ediyor. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.