Cehennem'de canları alındı

  •  Türk ordusu, 15 Mayıs günü Girê Cehennem savaş mevzilerini savaş uçakları, saldırı helikopterleri, obüsler ve üç kez de kimyasal silahlarla bombaladıktan sonra ilerlemek istedi. 
  •  Savaş mevzileri çevresindeki Türk askerlerini, denetim altına alan gerilla, yakın mesafeden vurarak 5'ini öldürdü. Hareketli timler de devereye girerek 4'ünü öldürdü, 4'ünü de yaraladı. 
  •  Aynı gün saat 19.00’da tekrar ilerlemek isteyen Türk askerlerine, bu kez YJA Star gerillaları iki kez sabotaj taktiğiyle müdahale ederek, en az 3'ünü daha öldürdü. 

Türk ordusu, direniş alanlarını 30 kez kimyasal silahlarla, 29 kez savaş uçaklarıyla ve onlarca kez obüslerle bombaladı ama gerilla yine de eylemlerle yanıt verdi; 15 Türk askerini öldürdü, 8'ini yaraladı. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgileri verdi:

Avaşîn Bölgesi

* Türk ordusu, 15 Mayıs günü Werxelê Direniş Alanı’nı 8 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladıktan sonra savaş mevzilerine doğru ilerlemek istedi. Gerilla, sabotaj taktiği ve ferdi silahlarla vurdu; 1 Türk askerini öldürdü.

* Werxelê Direniş Alanı çevresindeki Türk askerleri, aynı gün 13.30 ve 15.55'te ağır silahlarla vuruldu; en az 2'si yaralandı. İlerleyemeyen Türk ordusu, tekrar yoğun bir şekilde kimyasal silah, savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombaladı.

* Ertesi gün saat 06.30'da tekrar ilerlemek isteyen Türk askerleri, ağır silahlarla hedef alınınca bir kademe geri çekildi. 

Zap Bölgesi

*  Türk ordusu, 15 Mayıs günü sabah saatlerinde Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Cehennem savaş mevzilerini savaş uçakları, saldırı helikopterleri, obüsler ve 3 kez de kimyasal silahlarla bombaladıktan sonra saat 10.30’da ilerlemek istedi. Savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, gerilla tarafından denetim altına alındıktan sonra yakın mesafeden ferdi silahlarla vuruldu. Bu eylemde 5 Türk askeri öldürüldü. Alanda denetim altında tutulan Türk askerleri, aynı saatlerde hareketli gerilla timleri tarafından da vuruldu; 4'ü öldürüldü, 4'ü ise yaralandı. Aynı gün saat 19.00’da tekrar ilerlemek isteyen Türk askerleri, YJA Star gerillaları tarafından 2 kez sabotaj taktiğiyle vuruldu;  en az 3'ü daha öldürüldü. 

* Gerilla, 15 Mayıs günü saat 14.30 ve 16.30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nın Kevirêkun savaş mevzileri çevresindeki Türk askerlerini vurdu; 1'ini öldürdü, 2'sini yaraladı. 

* Türk ordusu, 15 Mayıs günü saat 15.00’te Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nın savaş mevzilerine doğru ilerlemek istedi, gerilla ağır silahlarla müdahale edince bir kademe geri çekildi. 

* Çemço alanını, 15 Mayıs günü gece saatlerinde  bombalamak isteyen 2 saldırı helikopterini yoğun ateş altına alındı. 1'i darbelenince helikopterler alandan uzaklaştı. 

*  Türk ordusu, 15 Mayıs'ta Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Hewrê savaş mevzilerini 19 kez kimyasal silahlar ve patlayıcılarla bombaladı. 

Metîna Bölgesi

*  Gerilla, 15 Mayıs günü saat 10.10’da Kanîmasî'deki Türk karakolunu ağır silahlarla vurdu. Aynı gün saat 16.30’da suikast taktiğiyle 1 Türk askeri öldürüldü. 

Yoğun bombardıman

* Türk ordusu, 15 Mayıs günü Medya Savunma Alanları’nı savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve obüslerle onlarca kez bombaladı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.