Cenazelerimiz nerede?

  • Efrîn Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Fewzî Mistefa, Türk devletinin Avesta Mezarlığı’ndan çıkardığı cenazelerin nereye götürüldüğünün tespit edilmesi için uluslararası kurumlara çağrıda bulundu. 

Türk devletinin 20 Ocak 2018’de başlattığı saldırılarda yaşamını yitiren YPG-YPJ ve sivillerin bulunduğu Avesta Mezarlığı’ndaki cenazeler çıkarılarak, toplu mezar olarak lanse edildi. Efrîn Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Fewzî Mistefa, çıkarılan cenazelerin nereye götürüldüğünün tespit edilmesi için çağrıda bulundu. 

Uluslararası kurumların cenazelerin nereye götürüldüğünün tespit edilmesi için Efrîn’de incelemelerde bulunması gerektiğini söyleyen Mistefa, “Efrîn Şehit Aileleri Meclisi olarak uluslararası hukuk örgütlerine çağrımız; bu konuda görevlendireceği komiteleri Efrîn’e göndererek şehitlerimizin yerini tespit etmesi ve bu konuda kamuoyuna tatmin edici açıklama yapmasıdır. Bazı görgü tanıkları şehitlerimizin cenazelerinin Şera’da bulunan Henan Ziyareti Mezarlığı’na defnedildiğini söylüyor. Türk devletinin şehitlerimizin cenazelerine olan saygısızlıklarını biliyoruz. Daha önce Şera’nın Metina köyünde bulunan Şehit Refiq Şehitliği askeri üsse, Efrîn merkezdeki Şehit Avesta Xabûr Şehitliği’ni hayvan pazarına dönüştürmüştü. Qaziqlî Dağı’nda bulunan Şehit Seydo Şehitliği’ni de tahrip etmişlerdi. Bu nedenle şehitlerimizin nerede olduğunu bilmek istiyoruz. Bu konuda BM’nin harekete geçmelidir” talebinde bulundu.  ŞEHBAA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.