Cenevre BM Ofisi önünde oturma eylemi sürüyor

Yurt Dışı Haberleri —

Cenevre'de BM ofisi önünde oturma eylemi

Cenevre'de BM ofisi önünde oturma eylemi

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması istemiyle BM Cenevre Ofisi önünde 25 Ocak’ta başlatılan oturma eylemi devam ediyor.

 

Eylemde 20 Mart 2019 tarihinde Heftanin bölgesinde gerçekleşen bombardıman sonucunda şehit düşen HPG gerillaları Savaş Maraş, Munzur Zerya, Savaş Tekoşin ve Tirêj Nujin şahsında tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Daha sonra söz alan Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam, özgürlük hamlesinin zafere ulaşacağını belirterek şunları söyledi: "2021 Newroz'un da görüldü ki Newroz'un direnişçi ruhu Türkiye ve Kürdistan coğrafyasında süren faşizme karşı halklara umut olmuştur. Bizler Newroz'un direnişçi ruhunu sahiplenerek mücadelemizi sürdüreceğiz ve Önderliğimizi özgürleştireceğiz. Bugün Erdoğan, AKP, MHP faşizmiyle çıkarları uğuna BM Kürtlerin taleplerine karşı suskunluğunu sürdürmekte ve bu devletler Kürt halkının değerlerine saldırmaktadır. Fransa örneğinde olduğu gibi Kürt kurumlarına saldırı ve baskılar yine bu ülkelerin çıkarları temelindedir. Ne BM, ne NATO ne de Avrupa Birliği ülkelerinin Kürt halkının haklı taleplerine karşı saldırıları bizim açımızdan kabul edilemez. Bizler dün nasıl Türk devletinin faşizmine direniş gösterdiysek bugün de bu ülkelerin saldırgan tutumuna karşı direnişimizi yükselterek alanlarda olmayı sürdüreceğiz."

Yapılan konuşmaların ardından özgürlük hamlesinin sahiplenildiği sloganlarla Kürdistanlılar oturma eylemine devam etti.

Kürdistanlılar 'Tecride, faşizme, işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesi kapsamında her Çarşamba BM önünde kurdukları direniş çadırı etrafında oturma eylemi düzenliyor. 

CENEVRE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.