Çevre aktivistine 4 yıl hapis

Kadın Haberleri —

.

.

  • İran mahkemesi, çevre aktivisti Faranak Cemşîdî’yi ‘Kürt muhalefet partilerinden birine üye olmakla’ suçlayarak 4 yıl hapis cezası verdi. 

SİNÊ

Kürdistan İnsan Hakları Ağı'nın (KHRN) yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre Cemşîdî’nin davası 23 Ocak’ta görüldü ve 2 Şubat’ta avukatına tebliğ edildi. 
Sinê’deki ‘İslam Devrim Mahkemesi’nin Yargıç Saîdî başkanlığındaki 1. Şubesi, Faranak Cemşîdî’yi ‘Kürt muhalefet partilerinden birine üye olmak’ suçundan dört yıl hapse mahkum etti. Mahkemenin, Türk ordusunun Serêkaniyê’ye işgaline karşı protesto mitinglerine Faranak’ın katılımını ve telegram gruplarına üyeliğini Kürt muhalefet partilerinden birine üyelik gerekçesi saydığı belirtiliyor. 
İran güvenlik güçleri, Yeşil Kürdistan Cemiyeti Üyesi Faranak Cemşîdî’yi 28 Haziran 2020’de Sinê’deki evinde tutuklamıştı. 10 Kasım’da  yaklaşık 8 bin ABD Doları tutarı karşılığında kefaletle serbest bırakılan Cemşîdî, daha önce de çevre aktivistleri ve Ulusal Birlik Partisi’nin Kürdistan şubesi üyelerinin 2018 sonbaharında kitlesel olarak tutuklanması sırasında güvenlik kurumları tarafından birkaç kez çağrılmış ve onun ve eşi Armin Esperlus’un faaliyetleri hakkında sorgulamıştı.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.