Chicago’da Kadın Bankası açıldı 

Kadın Haberleri —

.

.

  • First Women's Bank (İlk Kadın Bankası), genel merkezini Chicago’da açtı. Kurucuları bankanın kadın girişimcilerin iş kurmak ve büyütmek için sermaye bulmalarına yardımcı olacağını açıklarken, bankanın çıkarları ve şartlarına değinilmedi.

First Women's Bank (İlk Kadın Bankası), genel merkezini Chicago’da açtı. Kurucuları bankanın kadın girişimcilerin iş kurmak ve büyütmek için sermaye bulmalarına yardımcı olacağını açıklarken, bankanın çıkarları ve şartlarına değinilmedi.

Cinsiyetler arası kredi açığını kapatma hedefi

Chicago Sun Times, First Women's Bank yani İlk Kadın Bankası’nın geçen çarşamba günü ABD'nin Chicago şehrinde açıldığını yazdı. Hangi kıstaslara göre kadınlara finansal destek verileceği yazılmayan haberde, bankanın CEO'su Marianne Markowitz konuşmasına yer verildi. Markowitz, ”Bu bankada cinsiyet eşitliğini teşvik etmek bizim için bir pazarlama stratejisi değil. Bu bizim DNA'mızda var. Bankanın sosyal değişimi yönlendirme ve cinsiyetler arası kredi açığını kapatma potansiyelinin çok büyük olduğuna inanıyoruz” dedi.  

Herkese açık olmaldır

Bankanın açılışında konuşan Chicago Belediye Başkanı Lori Lightfoot “Bankanın Chicago'da herkes için bir iş ve fırsat yeri” olduğunu belirterek, “Sermayeye erişim sağlamak kritik derecede önemlidir ve herkese açık olmalıdır. Kimsenin geride kalmamasını sağlama konusunda çok istekli olmadıkça, bir şehir, bir ulus olarak başarılı olamaz ve ilerleyemeyiz” dedi.

Banka kadınlara destek olacak

Bankanın baş pazarlama ve iletişim sorumlusu Colleen Ryan, bankanın tavsiye ve ağ oluşturma kaynakları aracılığıyla kadın girişimcilere destek sağlayacağını belirtti. Ryan, banka özellikle siyahi kadınların iş kurmasına yardım etmeye odaklanacağını kaydetti.

Bir kadınsanız, bankadan kredi almak zordur

Banka, Wendy's ve Comcast gibi şirketler ile International Tennis Hall of Famer ve bankaya yatırım yapan ve bankanın danışmanlarından biri olarak hizmet veren kadın sermaye savunucusu Billie Jean King tarafından destekleniyor. King, “Küçük işletmeler için finansal çözümler söz konusu olduğunda kadınların karşılaştığı zorlukları biliyorum. Çünkü bunu yaşadım. Bir kadınsanız, bankadan kredi almak zordur” dedi.

Bankanın yaratacağı ‘sosyal değişim’, ‘cinsiyetler arası kredi açığını kapatma’, ‘finansal çözümler’ gibi kavramların çok sık geçtiği haberde bankanın çıkarları ve şartlarına değinilmiyor.

NÛJINHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.