CHP’den paramiliter uyarısı

CHP’li Oğuz Kaan Salıcı

CHP’li Oğuz Kaan Salıcı

  • CHP’li Oğuz Kaan Salıcı, iktidarın seçimde paramiliter çeteleri devreye sokma ihtimaline karşı uyararak, “Paramiliter grupları da akıllarının ucundan dahi geçirmesinler. Bizi uysal koyun saymasınlar” dedi.

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı. Toplumda ‘oylar çalınacak’, ‘iktidar verilmeyecek’ gibi kaygılara ‘haksızdır, anlamsızdır’ denilemeyeceğini belirten Salıcı, “Seçim yapmayacak bunlar’ kaygısı vardı, seçimin tarihi 14 Mayıs. ‘Kazansanız dahi seçimi size vermeyecekler’ vardı, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi bunun iyi bir örneği. Seçim sonucuna tahammül edemedi, seçimi yeniledi ama bu ülkenin demokrasi tarihinin ve siyasi olgunlaşmasının sonucu olarak vatandaş sıkı bir tokat attı. Bu seçimde böyle şeylere tevessül etmemelerini sağladı aslında. Bir ara ‘paramiliter gruplar devreye girebilir’ dendi. Toplumdaki kaygılardan biri buydu. Biz SADAT’ın önüne neden gittik. ‘Böyle bir şeye tevessül etme kardeşim’. Bize gelen bilgiler de var. Biz Türkiye’deki demokratik sistemi sokakta bulmadık. Mücadele ile kazandık. Paramiliter grupları da akıllarının ucundan dahi geçirmesinler” dedi.

Uysal koyun sanmasınlar

Kendilerine bu yönde duyumlar geldiğini; bazen kamuoyunda yorumcuların da ifade ettiğini kaydeden Salıcı, şöyle devam etti: “Biz, şeffaf bir seçimin olduğu, insanımıza yakışan bir olgunlukta 2002’de Adalet ve Kalkınma Partisi sandıktan çıktığında nasıl zorluk çıkarılmayıp iktidar teslim edildiyse kimsenin burnu kanamadan bu iktidar devrinin gerçekleşmesi için çaba gösteriyoruz. Sokak hareketlerine ya da toplumda kaygı yaratacak hareketlere soğukkanlı biçimde yaklaşıyoruz. Seçim sürecini zedeleyebilecek, tartışmalı hale getirebilecek bir sürecin içinde olmayacağız ama hakkımızı da kimseye yedirmeyeceğiz. Uysal koyuna saymasınlar bizi.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.