FEHMİ KATAR / BERLİN
Berlin’de 22 Martt’ta başlayan Kürt Kültür Günleri 31 Mart günü yapılan Çocuk Newrozu etkinliği ile sona erdi.
Kürt Ebeveynler Derneği YEKMAL ve Berlin Kürt Kadın Meclisi DEST-DAN’ın ortak organizasyonu ile gerçekleştirilen Kürt Kültür Günleri kapsamında film gösterimleri, paneller, atölyeler ve Newroz kutlamalarına kadar bir dizi etkinlik düzenlendi.
Berlin’de Newroz günü ile başlayan ve 10 gün süren Kürt Kültür Günlerinin final etkinliği olan Çocuk Newrozu ebeveynler ve çocuklarının katılımı ile coşkuyla kutlandı. Saat 12.00’de Waldemar caddesindeki Çivili Park’ta düzenlenen Çocuk Newrozu YEKMAL Koordinatörü Günay Darıcı‘nın açılış konuşması ve yakılan Newroz ateşi başladı.
Coşkuyla kutlandı
2014’ten beri kutlanan ve geleneksel hale gelen çocuk Newrozu için Çivili Park, sarı kırmızı yeşil balonlarla süslenerek, çocuklara yönelik yüz boyama standı, çocukların hoplayıp zıpladığı şişme kale, ateşte patates kızartma, şeker kazanma yarışması, sahne, YEKMAL’in projelerinin ve Kürtçe öğrenim kitaplarının tanıtıldığı stantlar ile yemek, tatlı ve içeceklerin olduğu standlar kuruldu.
‘Beraber gelecek için’
Ebeveynler ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği Çocuk Newrozunda YEKMAL’in iki dilli yuvalarındaki çocuklar Kürtçe ve Almanca söyledikleri şarkılarla müzik dinletisi yaptı. ”EmpowerDich” projesi kapsamında organize edilen ve bu sene ”Beraber gelecek için” şiarı ile düzenlenen çocuk Newrozunda çocuklar için çeşitli oyunlar, yarışmalar düzenlendi.
Hazırlanmış sihirbaz gösterisine büyük ilgi gösteren çocukların diğer favori etkinliği yüz boyama oldu. Kürt yemeklerinin de sergilendiği Çocuk Newrozu saat:17.00’de yapılan müzik dinletisi ve halaylarla sona erdi.