
İmralı Cezaevi'ndeki tutsaklardan Bayram Kaymaz ve Şeyhmus Poyraz'ın anneleri ile BDP'li kadınlar, AKP Hükümeti'nin tecrit politikasını protesto için dün İzmir Konak'ta AKP İlçe Örgütü'ne yürümek istedi, ancak polis, güvenlik gerekçesiyle eyleme izin vermedi. Bunun üzerine aileler, BDP İzmir İl Örgütü önünde açıklama yaptı.
Yeter zulmünüz
Tutsaklardan Bayram Kaymaz'ın annesi Medine Kaymaz, İmralı Cezaevi'ndeki oğlu ve arkadaşlarının 14 aydır kimseyle görüştürülmediklerine, onlardan bir telefon ya da mektup alamadıklarına dikkat çekerek, "Bu bir zülümdür, adaletsizliktir, kanunsuzluktur, insanlığa sığmayan bir şeydir. Bu zulmü üzerimizden kaldırın. Artık yeter. Biz artık çocuklarımızı görmek istiyoruz" dedi. "Biz kimsenin zulme uğramasını, kanının dökülmesini ya da ölmesini istemiyoruz" diyen Medine Kaymaz, şunları söyledi: "Devlet 'kaçakçı' diye sivilleri öldürüyor, askerleri öldürüyor 'intihar' etti diyor, sivilleri öldürüyor 'terörist' diyor. Terörist devlettir. Biz bu zulmün üzerimizden kaldırılmasını istiyoruz. Siz devletseniz iyi ve insani şeyler yapın. Bütün Kürtleri hedefe koymuşsunuz yerin altını doldurmuşsunuz, yeter sizden çektiğimiz."
Anneyiz yüreğimiz yanıyor
Şeyhmus Poyraz'ın annesi Vezire Poyraz da "14 aydır oğlumla görüştürülmüyorum. Oğlum ölü mü sağ mı bilmiyorum.
Çocuklarımız ölmüşse de cenazelerini bize verin. Ölmemişlerse bırakın görelim. Biz anneyiz, yüreğimiz yanıyor. Allah'tan korkmuyorsunuz. Yeter Artık" diyerek tepkisini gösterdi.
İZMİR