Çok eşlilik gurur ve onur kırıcı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Minbic’te yaygın olan çok eşliliğe karşı çalışma başlatan Zenubya Kadın Topluluğu kapı kapı dolaşarak çok eşliliğin zararlarını anlattı.

Yıllarca DAİŞ’in elinde kalan Minbic’te kadınlar çok eşliliğe karşı çalışma başlattı. Uzun bir süredir çok eşliliğin getirdiği sorunlar üzerinden bir dizi bilinçlendirme çalışması yapan Minbicli kadınlar, Zenubya Kadın Topluluğu öncülüğünde kentin Sosyal İşler Çalışma Komitesi ile ortak çalışma yürütüyor. Çok eşliğin en yaygın olduğu yerleşim alanlarından biri olan mülteci kamplarından başlayan kadınlar, 6 hektarlık bir alana yayılmış olan “Eski Doğu” olarak bilinen 340’tan fazla ailenin olduğu mıntıkada bir çalışma yürüttü. Kapı kapı gezip, çok eşliliğin psikolojik, toplumsal ve hukuki zararlarını anlatan kadınlar yaptıları çalışmanın sonucunda seminerler düzenledi. Seminerlere  kadın katılımın yanı sıra çok sayıda erkek de katıldı.

Kadınlar mücadelede kararlı

Seminerde Zenubya Kadın Topluluğu adına Nasren El Ali konuştu. Çok eşliliği tarihsel kökenlerinden ele alarak anlatan Nasren El Ali, kadın ve kadın bedeninin mülkleştirilmesi ile namus olgusuna dikkat çekti. Çok eşliliğin gurur ve onur kırıcı bir durumu ortaya çıkardığını söyleyen Nasren El Ali, topluma nüfus eden eğitimlerle ve gerekli tüm argümanlarla buna karşı mücadele etmeyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

Çok eşlilik kadına zarar veriyor

Nasren El Eli’nin ardından Sosyal İşler Çalışma Komitesi Sözcüsü Asma Ramou söz aldı. Kamplarda yaşamlarını sürdüren halkın reşit olmayan evlilikler ve çok eşliliğe son vermeleri gerektiğini belirten Asma Ramou, Minbic’teki mülteci kamplarında çok eşliliğe karşı dördüncü semineri düzenlediklerinden bahsetti. Asma Ramou, “Sosyal İşler Çalışma Komitesi olarak çok eşliliğe karşı mücadelemiz değil 4 seminer, çok sayıda seminer, eğitim de yapmamız gerekse, çok eşlilik sona erene kadar devam edeceğiz. Çok eşliliğin başta kadına olmak üzere topluma zarar verdiğini herkesin görmesi gerekiyor” diye konuştu.

NÛJINHA / MINBIC

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.