Çok zorlarına  gitmiş çook!

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HDP tabanının mecalinin kalmadığını iddia etmesinin, İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturtulan Süleyman Soylu’nun Kürtler HDP’den nefret ediyor’ demesinin üzerinden bir hafta geçmeden HDP İstanbul İl Kongresi’nin yapıldığı 35 bin kişilik salonun dolup taşması, iktidarın çok zoruna gitti. İçişleri Bakanlığı emrindeki Emniyet, suç duyurusunda bulundu, hazır bekleyen savcılık da soruşturma başlattı. 

HDP İstanbul İl Örgütü’nün Yahya Kemal Bayatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen 4. Olağan Kongresi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nın Twitter’da yaptığı açıklamada, soruşturmanın nedeni olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine slogan atılması ve örgütle ilgili marşlar söylenmesi öne sürüldü. 

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü, söz konusu soruşturmanın sahip oldukları asıl gündemleri örtemeyeceğini söyledi. Kongrenin kitlesel katılımla, coşkulu bir şekilde gerçekleştiğini belirten Encü, “Başta Kürt halkı olmak üzere tüm halkların bir irade ortaya koyması söz konusu olunca bu iradenin gölgede bırakılması gibi bir anlayış ortaya çıkıyor. Kongremiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘HDP’nin artık kitle toplayamadığı’ yönündeki açıklamalara verilen bir cevaptı” diye konuştu.  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.