Corbyn’den Kürtlere destek 

Dünya Haberleri —

Jeremy Corbyn

Jeremy Corbyn

  • İşçi Partisi Milletvekili Jeremy Corbyn, Türk devletinin işgal saldırılarına tepki göstererek “Savaş makinesini parçalamak için küresel bir barış hareketi kurmanın zamanı geldi” dedi.

İngiltere’de İşçi Partisi eski lideri ve Kürt dostu Milletvekili Jeremy Corbyn, Salı akşamı resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Türk devletinin Rojava’ya yönelik yeni işgal planlarına karşı çıktı. 

Küresel barış hareketi şart

Ana muhalefet partisinin etkili isimlerinden olan Corbyn, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın savaşı karşısında Kürtlerin özgürlük ve haysiyet mücadelesi yürüttüğünü ve Kürt halkıyla dayanışma içerisinde olduğunu ifade etti. Corbyn, artık küresel bir barış hareketi kurma zamanının geldiğini de söyledi.  

İlerici Enternasyonal işgale karşı

Solcu aktivistler ile örgütleri birleştiren ve harekete geçiren uluslararası bir örgüt olan İlerici Enternasyonal da Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı “Kürtlerin yanındayız” mesajı verdi. İlerici Enternasyonal web sayfasından paylaştığı yazılı açıklamada, Erdoğan’ın iktidarı kaybetmenin eşiğinde olduğu için Rojava’ya yönelik işgal harekatı planladığı belirtildi.

Amaç etnik temizlik

Erdoğan’ın talimatıyla Suriye sınırında 30 km'lik hattın ‘güvenli bölge’ oluşturma bahanesiyle işgal edileceği belirtilerek, buradaki asıl amacın ise Kürtler başta olmak üzere oradaki yerel halklara yönelik etnik temizlik yapmak olduğu vurgulandı.

ABD ve NATO suçlara ortak

Türkiye'nin tüm bunları ABD ve NATO'nun rızası ve suç ortaklığıyla yaptığı da belirtildi. ABD ile NATO’nun, stratejik konumu, askeri üslerine ev sahipliği yapması ve en büyük silah alıcılarından biri olması sebebiyle Türk devletinin Kürtlere saldırmasına, savaş suçları işlemesine ve artan insan hakları ihlallerine sessiz kaldığı hatırlatıldı. Bu ilişkinin de NATO üyelerini Kürt halkının haklarının inkarına ve sistematik saldırılara ortak ettiği ifade edildi.

ANF/LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.