Curnê Reş'te tehditler başladı

Curnê Reş seçimler açıklama

Curnê Reş seçimler açıklama

  • DEM Parti Milletvekili Meral Danış Beştaş, AKP'nin seçimlerin yenileneceği Curnê Reş ilçesinde muhtar ve köylüleri "eğer kazanmazsak suyunuzu ve elektriğini keseriz" şeklinde tehdit ettiğini söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), seçimlerin yenileneceği Riha'nın Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde parti binasında açıklama yaptı. DEM Parti Erzirom Milletvekili Meral Danış Beştaş, 31 Mart’ta seçim sandıklarının AKP’liler tarafından yakılmasını hatırlatarak, yaşananları “çetevari bir saldırı” olarak tanımladı. 

Devletin tümü kurumları

Kent sakinlerinin 31 Mart’ta iradesini DEM Parti’den yana kullandığını belirten Beştaş, iktidar partisini eleştirdi. Beştaş, şunları söyledi: "Karşımızda dürüst, hakkaniyetli ve halk iradesini baz alan bir parti yok. Vekillerden valiliğe, jandarmaya tüm kamu gücü Hilvan’da DEM Parti'ye karşı çalışıyor. Tüm kamu gücüyle halk iradesine karşı çalışma yürütüyorlar. Halka rağmen halk yönetilemez. AKP, tarihe darbeciliği uygulayan bir iktidar olarak geçecektir. Devasa borçlar bırakmışlar. Siyasi ahlaksızlıklarını sonuna kadar kullanmışlardır. Halkın belediyesini halk yönetecek. Halk kendinden yana olanı tercih edecek. Onlar ne yapıyor; muhtarlara ve köylülere gidip 'eğer kazanmazsak suyunuzu ve elektriğini keseriz' diye tehdit ediyorlar. Halkımız merak etmesin, bizim bu tehditlere karnımız tok. Kaymakamlık, AKP’nin seçim bürosu olarak kullanılıyor. Halk iradesi karşısında hizmet etmekle mükellef olanları uyarıyoruz. Attığınız her adımı görüyoruz ve peşinizdeyiz."

Hilvan, farkı katlamalı

Zulüm ve demokrasi arasında bir seçim olacağını; 31 Mart’ta zulme rağmen kaybedenlerin, bir kez daha kaybedeceğihi kaydeden Beştaş, şöyle konuştu: "Seçime sayılı gün kala İŞKUR üzerinden ilçede 500 işçi alımı yapıldı. İŞKUR da AKP’nin seçim aracı olarak kendini kullandırtıyor. Bu uygulamanın da nasıl bir skandal olduğunu görüyoruz. Hilvan halkına çağrımızdır; gelin oy farkını 2’ye, 5’e çıkaralım. Şu anki tablo çok güzel. Hilvan’da 7’den 70 e herkes iradesine sahip çıkıyor. Hilvan’da AKP’ye kaybettirmeye hazırız." RIHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.