Dağ: Bütçe savaşa gidiyor

HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ

HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ

  • HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, iktidarın 2023'te bütçeyi gençlere değil, savaşa ayırdığını belirterek, buna karşı örgütlü mücadele çağrısı yaptı.

 

Dağ, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, iktidarın gençlere dair bir bütçesinin olmadığını söyledi. Dağ, “Bugün Türkiye’de toplumun yüzde 15’ini oluşturan gençlik için ayrılan bütçe sadece bir milyar 881 milyon liradır. Savaşa 182 milyar ayıran iktidar, gençliğe bütçe ayırmıyor, gençlerin sorunlarını görmüyor, gençliği yoksulluk, sefalet ve işsizliğe mahkum ediyor” dedi. 

Üniversiteli gençlerin barınma ve beslenme sorunları üzerinde duran Dağ, şunları söyledi: “Yurt kapasitesinin çok üstünde 3 milyondan fazla yükseköğretime kayıtlı olmasına rağmen üniversitedeki yurtların kapasitesi sadece ama sadece 850 bin. Bugün 4 gençten 3’ü işsizi iken üniversite mezunu gençlerin yüzde 50’si işsiz veya asgari ücretin altında niteliksiz iş gücü olarak çalıştırılıyor.  Özellikle Kürdistan kentleri olmak üzere tüm Türkiye’de gençler madde bağımlısı haline getiriliyor, her sokak başında ya da okul önünde madde satılıyor ve iktidar bunun önemini almazken bugün bağımlılık yaşı 11-12 yaşa kadar düşmüş durumda. Gençlerin yüzde 75’i Türkiye'de yaşamak istemiyorken yüzde 51’i ifade özgürlüğünün olmadığını düşünüyorken iktidarın gençlere ayırdığı bütçe yok. İktidar tüm bütçesini savaşa, ranta ve yandaşına ayırıyor. HDP Gençlik Meclisi olarak tüm öğrencilere, tüm gençlere, tüm genç kadınlara HDP Gençlik Meclisleri çatısı altında örgütlenmeyi ve mücadeleyi büyütme çağrısı yapıyorum. Bir kez daha belirtiyorum, mutlaka ama mutlaka 2024 bütçesini gençlerin ve kadınların bütçesi haline getireceğiz.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.