Kürdistan’da "Diriliş Bayramı" olarak kutlanan 15 Ağustos atılımının 28. yıldönümü vesilesiyle Medya Savunma Alanları’nda bir tören düzenlendi. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sülbüs Peri, Zeki Şengali ile HPG Komutanlarından Sadun Suruç’un hazır bulunduğu törene çok sayıda gerilla katıldı. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sülbüs Peri bir konuşma yaptı.
Sülbüs Peri, 28 yıl önce gerçekleşen 15 Ağustos atılımının bugün Kürtlerin kimlik ve özgürlüğünün garantisi durumuna geldiğini belirtti. Peri, Eruh ve Şemdinli’de gerçekleşen atılımın bugün yeni, modern tarz ve taktiklerle yine Şemdinli, Çukurca ve Eruh başta olmak üzere Kürdistan’ın her yerinde büyük bir başarıyla sürdürüldüğüne dikkat çekti. Peri konuşmasında 15 Ağustos’un efsane komutanı Mahsum Korkmaz’ın rolüne de dikkat çekerek, “Mahsum Korkmaz ve yoldaşları o büyük atılımı gerçekleştirmekle Kürtlerin tarihinde yeni bir çığır açtı. Bu özgürlük bilinci ve kararlılığıdır” dedi.

Özgürlük kazanılacak
Kürdistan ve bölgede tarihi gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken KCK Yürütme Konseyi Üyesi Peri, Kürdistan’daki gelişmelerin özgürlük hareketi olarak uzun yıllar boyu yürüttükleri büyük mücadele ve bedeller sonucu olduğunu belirtti.
KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sülbüs Peri konuşmasının sonunda Batı Kürdistan'da Kürt halkının mücadelesi ve kazanımlarına da dikkat çekerek, şunları belirtti: “Bugün bölgede ve dünya da yaşanan bu yeni sürece en şanslı ve avantajlı şekilde giren Kürtlerdir. Kürtler bugün bir ideolojiye sahipler ve öncüleri olan örgütlü bir güçtürler. Onun için mutlaka özgürlüklerini elde edeceklerdir.”

HALİT ERMİŞ / ANF/KANDİL




Tutsaklardan mesaj


15 Ağustos mesajı yayımlayan PKK ve PAJK'lı tutsaklar, "15 Ağustos atılımı ile Kürdistan'da diriliş devrimi başlamış ve bu devrim ülkemizin tüm topraklarında, yaşadığımız Ortadoğu coğrafyasında sökülmemecesine yer etmiştir. Halkımızı ve Türkiyeli devrimci ve demokratları 15 Ağustos'un yıl dönümünü büyük bir coşku ve serhildanlar ile kutlamaya çağırıyoruz" dedi.
PKK'li ve PAJK'lı tutsaklar adına Deniz Kaya imzasıyla yapılan yazılı açıklamada 15 Ağustos'un Kürt halkının yaşadığı coğrafyada diriliş devrimini, büyük emeklerle başlattığı vurgulanarak "15 Ağustos atılımı ile Kürdistan'da diriliş devrimi başlamış ve bu devrim ülkemizin tüm topraklarında, yaşadığımız Ortadoğu coğrafyasında sökülmemecesine yer etmiştir. Bugün Agit yoldaşta temsilini bulan bu çizgi milyonlaşarak zafer kazanmış, sömürgeciliğin tüm saldırı ve baskılarına karşı bir yaşam ve mücadele duruşu haline gelmiştir" denildi.
Kürdistan halkının özgürlük iradesini serhildanlar içinde kanıtladığı, ve uluslar arası komplocu güçlerin tüm oyunlarına karşı örgütlendiğini belirten Kaya, bu direnişi aralıksız sürdürme kararlığına ulaşacak bir halk gerçeği olduğuna işaret etti. Bu duruşun bugün Kürt halkının yaşamış olduğu coğrafyanın tüm alanlarında Demokratik Özerkliğin inşa edilerek özgür bir yaşam imkanı yaratılacağının altını çizen Kaya, şu çağrıda bulundu: "Başta ailelerimiz olmak üzere tüm halkımızı, halkımızın dostlarını, Türkiyeli devrimci ve demokratları, 15 Ağustos'un yıl dönümünü büyük bir coşkuyla karşılamaya, bugünü serhıldanlar ile kutlamaya, 15 Ağustos 2012 gününü özgürlük günü haline getirmeye, bunun için tüm imkân ve olanaklarını sergilemeye çağırıyoruz. Mahsum Korkmaz (Agit) şahsında tüm şehitlerimize söz veriyoruz. Bizler, Kürdistan ve Türkiye cezaevlerinde bulunan PKK'li ve PAJK'lı tutsaklar olarak; 15 Ağustos ruhuna ve çizgisine sahip çıkacak, şehitlerimizin anılarına bağlı kalacak ve her ne şart altında olursak olalım, Kürdistan özgürlük mücadelesini zaferle taçlandıracak ve bu uğurda hiçbir engel tanımayacağız." 

AMED