
DAİŞ çetesi dün sabah erkenden Cizîrê bölgesinden yeni bir saldırı dalgası başlattı. YPG/YPJ savaşçıları büyük bir direniş göstererek, ilerleme girişimlerini engelledi. Rojava’daki son çatışmalarda 183 çete üyesi öldürüldü.
YPG Basın Merkezi, dün öğle saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, Cizîrê ve Kobanê güçlerinin başarılı operasyonları karşısında büyük yenilgi yaşayan DAIŞ çetesinin, birçok alandan getirdiği yabancı uyruklu çete grupları ve ağır silah takviyesiyle çeşitli saldırılar düzenlediğini bildirdi. Şiddetli çatışmalara neden olan çete saldırılarının büyük oranda püskürtüldüğünü ve ağır darbeler vurulduğunu kaydeden YPG Basın Merkezi, şu detayları paylaştı:
Til Hemis ve Til Berak arası
Til Hemis ve Til Berak arasındaki bölgenin DAIŞ çetesinden alınması ardından alanın güvenliğini sağlamak amacıyla faaliyetlerine devam eden YPG/YPJ güçlerine yönelik bir saldırı düzenlendi. Dün saat 04.00 sıralarında 5 koldan düzenlenen saldırıyla Til Fayr, Til Ebu Xeyder, Enteqya, Umil Rus ve Xizêla köyü çevresindeki bazı noktalar yeniden işgal edilmek istendi. YPG/YPJ savaşçılarının anında karşılık verdiği saldırılar ardından öğlen saatlerine dek yakın mesafede şiddetli çatışmalar yaşandı. Bu çatışmalar ardından çete gruplarının saldırıları kırıldı. Çatışmalarda 67 çete üyesinin öldürüldüğü tespit edildi. 35 çete üyesinin cesedini denetimlerinde bulunduran YPG/YPJ savaşçıları, bir askeri aracı da imha etti. Silah ve mühimmatın yanısıra bir adet panzer de ele geçirildi.
YPG Basın Merkezi, “Çete saldırılarının boşa çıkarılmasında büyük rol oynayan, büyük bir fedakarlık ve özveri sergileyen 5 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.
Til Temir ve Hesekê arası
DAIŞ çetesinin önceki sabah Til Temir ve Hesekê arasında kalan bölgede düzenlediği saldırılar ardından başlayan çatışmalar tüm şiddetiyle devam etti. Çetenin ilk saldırı esnasında ele geçirdiği Til Temir’e bağlı Riguba Köyü, gece yapılan karşı operasyonla kurtarıldı. Aynı alanda bulunan Til Nasir ve Til Gorap köylerindeki çatışmalar tüm şidde- tiyle devam etti.
Bu cephede önceki gün sabah saatlerinden dün öğlene kadar yaşanan çatışmalarda 60 çete üyesi öldürüldü. 16 ceset, YPG/YPJ’nin denetimindeki sahada kaldı.
Hesekê yolu üzerinde bulunan ve çetenin ilk saldırı esnasında ele geçirdiği Til Fyeda ve Til Cideya köyleri de karşı saldırıyla kurtarıldı. Bu alandaki çatışmalarda da 21 çete üyesinin öldürüldüğü tespit edildi.
YPG Basın Merkezi, “Çete saldırılarının kırılması ve ele geçen köylerin özgürleştirildiği operasyonlarda kahramanca savaşan 10 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.
Kobanê’de 175. gün
DAIŞ çetesinin, Türk devletinin desteği ve teşvikiyle işgal girişiminde bulunduğu Kobanê’deki direniş, 175. gününde.
Kobanê’nin batısında bulunan Şêxler kasabasının özgürleştirilmesi amacıyla düzenlenen operasyon başarılı bir şekilde tamamlandı. Böylece Kobanê’den Fırat nehri kıyısına kadar olan tüm batı cephesinde çete işgali sonlandırıldı.
YPG Basın Merkezi’nin açıklamasına göre Kobanê doğu ve güney cephesinde ise hem operasyonlar hem de DAİŞ saldırıları sürüyor.
Kobanê’nin doğusunda, taş ocakları bölgesinde yaşanan şiddetli çatışmalarda çetelere ağır darbe vuruldu. Bir aracın imha edildiği çatışmalarda, 21 çete üyesi öldürüldü; 12’sinin cesedi sahada kaldı. Taş ocakları bölgesi çeteden temizlendi.
Îqbiş Köyü yakınlarında konumlanan çete üyeleri de vuruldu; 2 çete üyesi öldürüldü. Şêro Köyü kırsalındaki çatışmalarda ise 3 çete üyesi öldürüldü.
Kobanê’nin güneydoğusunda bulunan Derfilît Köyü’ne saldıran çete üyelerine sert karşılık verildi; 6’sı öldürüldü.
YPG/YPJ savaşçıları önceki gece Îqbiş ve Xanê köyleri arasında çete gruplarına yöneldi; 3 çete üyesi öldürüldü, 2’si de yaralandı.
DAİŞ çetesi, dün sabah aynı cephede bulunan Xan Memed, Girê Xwede, Izea ve Xweydanê alanlarına saldırdı. Şiddetli çatışmalar, dün öğleden sonra da devam ediyordu.
ANHA/HABER MERKEZİ