Almanya'nın Darmstadt kentinde bulunan Kürdistan Enformasyon ve Danışma Merkezi'ndeki anmaya 200 Kürdistanlı katıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından yapılan konuşmalarda, özetle şunlar belirtildi: "Sakine Cansız şahsında hedeflenen bir bir intikam durumu var. Devlet Kürtlere şu mesajı verdi: 'Siz bu hareketi yarattınız ve bu devletin başına bir bela açtınız. Buna karşılık sizin kaderiniz bu.'"

Fransa'nın Marsilya kentinde de anma etkinliği düzenlendi. Saygı duruşu ve sinevizyon gösteriminin ardından Avrupa Kürt Kadın Hareketi adına konuşma yapıldı. Konuşmada, saldırının Kürt Özgürlük Mücadelesi ve kadın özgürlük çizgisini hedeflediği belirtildi.
Anmada, Nusabiybin'de bir çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Mehmet Şirin Cebe'nin (Akif Doğan) yakınları da Cebe'nin anısına duygularını dile getirdi.
Kürt Halk Meclisi'nin Montpellier kentindeki anma toplantısına da 200 kişi katıldı.

ŞERVAN UCAL/DOÐAN BOZTAŞ