Darp ve hakaretle alıp bıraktılar

  •  Türk devlet güçlerinin, Bingöl'deki ev baskınlarında darp ve hakaret eşliğinde gözaltına aldıkları, ertesi gün serbest bırakıldı. Bingöl Barosu, suç duyurusunda bulunacak.

 

Bingöl Barosu Başkanı Ömer Faruk Hülakü, serbest bırakılan 10 kişinin de kötü muameleye maruz kaldığını aktararak, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.aBingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde çok sayıda eve baskın düzenlendi. Karlıova ilçesine bağlı Hesnawe (Hasanova) köyünde evine yapılan baskın sonucu gözaltına alınan Emin Canpolat, asker şiddetine maruz kaldı. Askerler, boğazını sıktıkları Canpolat'ı duvar dibine dayayarak, "Kimsin sen" şeklinde tehdit etti. Söz konusu darp ve tehdit, Canpolat Ailesi fertlerinden birisi tarafından telefonla kayıt altına alındı. Gözaltı sonrası Canpolat'ın annesi sinir krizleri geçirdi. Bingöl ve ilçelerinde gözaltına alınan Yusuf Ortaç, Cengiz Mert, Emin Canpolat, Faruk Orak ve Ramazan Buyruk ile ismi öğrenilemeyen 5 kişi, Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 10 kişi de savcılık ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Kötü muameleye maruz kaldılar

Bingöl Barosu Başkanı Ömer Faruk Hülakü, Canpolat'ın da aralarında olduğu gözaltına alınan 10 kişinin tümünün de kötü muameleye maruz kaldığını aktardı. Yurttaşların yere yatırılarak darp edildiğini ifade eden Hülakü, "İnsanların evlerinin koçbaşlarıyla kırılıp baskın yapılmasına ve yurttaşlarımızın kötü muameleye maruz kalmasına karşı suç duyurusunda bulunacağız. İnsanları yere yatırıp darp etmişler. 

Asıl görüntüleri silmişler

Kayıt altına alınan asıl görüntüleri silmişler ama elimizdeki mevcut görüntülerle birlikte suç duyurusunda bulunacağız. Gözaltına alınan isimlerin birçoğu çekindikleri için darp edildiklerini doğrudan ifade etmedi." 

12 yıl önce propaganda yapmış!

Evine baskın yapılan ve darp edilen Emin Canpolat ile eşinin baroya vekalet verdiklerini paylaşan Hülakü, şunları söyledi: "Canpolat’ın suçsuz olmasına rağmen uğradığı muamele kabul edilemez. Ev baskınları gerçekleştirmelerine gerek yoktu. Zaten insanları çağırsalar gidip ifadelerini verecek. Müvekkilim Canpolat’ın 2010'da propaganda yaptığı ve propagandanın suç unsuru olduğu ifade ediliyor. 12 yıl önceki bir propagandayı şimdi gündeme getirmişler. Ev baskınları ile insanlara gözdağı vermek istediler. Yaşanan darp ve baskınlar tamamen keyfi uygulamalardır. Yapılanları kabul etmiyoruz. Bu nedenle gereken bütün hukuki yollara başvuracağız.”   BİNGÖL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.