Özak işçilerine saldırı

Özak Tekstil işçileri

Özak Tekstil işçileri

  • Baskı, mobing ve işten çıkarmalara karşı 18 gündür direnişlerini sürdüren Özak işçilerine saldıran jandarma, 18 işçi ve bir sendika temsilcisini gözaltına aldı.

Riha 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Özak Tekstil'de çalışan işçilerin iş bırakma eylemleri 18. gününde sürüyor. Jandarma, sabahın erken saatlerinde toplanan işçilerin önünü barikatlarla kesti. 1. OSB girişinde kurulan barikatların önünde bekleyişlerini sürdüren işçiler, oturma eylemi yapmak istedi. Jandarma, valiliğin talimatını gerekçe göstererek, oturma eylemi yapmak isteyen işçilere önce TOMA ile tazyikli su sıktı, ardından cop, kalkan ve gaz fişekleriyle saldırdı. Saldırı sonucu 18 işçi ve bir BİRTEK-SEN temsilcisi gözaltına alındı. Sık sık “Direne direne kazanacağız” sloganları atan işçiler, OSB'nin giriş kapısı önünde bekleyişlerini sürürdü. URFA

 

*****

Niğde'de iş cinayeti

 

Niğde'de Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan gazoz fabrikasında kimyasal tankına düşen üç işçiden ikisi yaşamını yitirdi. 

Niğde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) gazoz fabrikasında sabah saatlerinde iş cinayeti yaşandı. Fabrikada kazan temizliği yapan Durmuş Cebenay, Ufuk Kılıçarslan ve Faruk Sert, içerisinde kimyasal madde bulunan tankın içine düştü. Durumu fark eden arkadaşları, sağlık ve itfaiyeye haber verdi. Fabrikaya sevk edilen ekipler, işçileri düştükleri tanktan çıkardıktan sonra ambulansla hastaneye götürdü. Tedaviye alınan işçilerden Durmuş Cebenay ve Ufuk Kılıçarslan yaşamını yitirdi. Faruk Sert’in ise durumunun ağır olduğu belirtildi. İşçilerin cenazesi otopsi için morga kaldırıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.