Köln'de Heyva Sor a Kürdistanê, Tev-Çand ve Avrupa Barış Meclisi gibi çok sayıda kurum 'Wan'la Dayanışma İnisiyatifi' adı altında, 18 Kasım'da bir gece düzenleyecek. Gece, Im Werbegebiet 12a, 50767 Köln adresinde bulunan Intersaal Salonu'nda yapılıyor. Çok sayıda Kürt sanatçı, aydın, yazar ve şahsiyetin de katılacağı geceden elde edilecek gelir Wan depreminden zarar gören ailelere gönderilecek.

Tertip komitesi içinde yer alan gazetemizin yazarı Günay Aslan şunları söyledi: "Wan ve Erçiş'deki depremden zarar gören halkımızı uzun ve zorlu bir kış dönemi bekliyor. Barınma ve beslenme sorunları devam ediyor. Konuyu gündemde tutmak ve kış boyunca halkımızla dayanışma içinde olmak gerekiyor" dedi.


Stuttgart'ta Kültür Gecesi
Bu arada Almanya'nın Stuttgart kentinde de Wan için bir gece düzenlenecek. Stuttgart Mezopotamya Kültür Derneği, Stuttgart Dersim İnisiyatifi, Ludwigsburg Dersimspor, Böblingen Dersim Cemaati, Avrupa Demokratik Halklar Federasyonu gibi kurumların organize ettiği geceye, ATİK, DİDİF, AGİF ve Stuttgart Barış Meclisi de destek sunacak. Civan Haco, Diyar, Munzur Baba grubu, Veysel Aydın ve Umut, Engin ve Türkan, Devrim ve arkadaşları, Gökhan, Ali Kılıç, Simar, Ali Baran ve Hasan Yıldız gibi çok sayıda sanatçı da, geceye dayanışma amaçlı katılacak. Programda ayrıca tiyatro, Wan depremi ile ilgili sinevizyon ve konuşmacılar olacak. Gecenin bütün teknik düzenini ise, Mir Müzik'in üstlendiği açıklandı. 20 Kasım saat 14:00'da Stuttgart/Wangen Arena Kültür Salonu'nda başlayacak olan gecenin tüm organizasyonu yapıldı. Alman misafirlerinde davet edileceği gece için afiş ve 5 bin adet bilet basıldı.

İSMET GELEÇ/KÖLN - GÜL GÜZEL/STUTTGART